Cazin Vijesti

EU4AGRI – 3,2 miliona KM za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda

1 Minute čitanja
eu4agri

Nakon objavljenog novog javnog poziva, vrijednog 3,2 miliona KM za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u okviru projekta EU4AGRI, počele su i informativne sesije u 21 lokalnoj zajednici širom Bosne i Hercegovine. Prve tri organizirane su juče u Bihaću, Cazinu i Goraždu.

Enver Ljubijankić iz Donje Koprivne godinama se bavi proizvodnjom maline. Sa zasađenih 12 dunuma jedan je od većih proizvođača. Zainteresiran je za javni poziv u okviru projekta EU4AGRI i smatra ga dobrodošlim s obzirom na sve veće troškove ulaznih sirovina u proizvodnji.

S obzirom da Cazin ima oko 3.700 registriranih poljoprivrednih gazdinstava i vodeći je u proizvopdnji mlijeka u Federaciji BiH, očekivan je i interes poljoprivrednika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
eu4agri cazin prezentacija

Na javni poziv se mogu prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge i preduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća odnosno svi zainteresirani sa projektima koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu, a u sklopu sektora: prerade voća, prerade gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, vinarstva i prerade maslina, prerade povrća, prerade mlijeka, prerade mesa, prerade jaja, prerade i konzerviranje riba i prerade žitarica, naglašava Enes Kurtović, saradnik za savjetodavne usluge.

„Pokrivamo dakle sve sektore. Ukupno je na raspolaganju 3,2 miliona KM sredstava. Minimalni iznos je 30 hiljada KM a maksimalni 350 hiljada KM“, ističe Kurtović

Javni poziv može se pronaći na stranici eu4agri.ba, a prijave se mogu podnijeti od 5. do 7. juna 2022. godine do 17 sati isključivo putem online platforme javnipoziv.undp.ba.

EU4AGRI je četverogodišnji projekt EU vrijedan 20,25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH. Kroz projekt EU4AGRI do sada je podržano 45 investicija bosanskohercegovačkih poljoprivrednika i preduzeća sa investicijama ukupne vrijednosti 10,7 miliona KM od čega je 6,3 miliona KM finansirala EU. Projekt provode i sufinansiraju UNDP u BiH i Češka razvojna agencija.

eu4agri prezentacija

foto:krajiski.ba

crt.ba

Vezane objave
Cazin Vijesti

VIDEO Nakon zatvaranja GP Hadžin Potok građani ogorčeni

1 Minute čitanja
‘Ovo je politička poruka cijeloj Krajini’ Mustafa Ružnić – Premijer USK-a Lokalne vlasti Unsko-sanskog kantona traže da im se dodijele tri nova…
Cazin Vijesti

Potvrđena optužnica protiv Admira Hadžipašića

3 Minute čitanja
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ADMIRA HADŽIPAŠIĆA, GORANA LALOVIĆA, VISOKE MEĐUNARODNE ŠKOLE CAZIN i drugih u predmetu kodnog naziva „PERO“ – ORGANIZIRANI KRIMINAL U…
Cazin Vijesti

Granični prijelaz Hadžin Potok više neće biti granica za međunarodni promet putnika

1 Minute čitanja
Hrvatska granična policija nam je potvrdila, a HAK je na svojim stranicama objavio promjene na nekim graničnim prijelazima. Dakle radi se o…