Svijet

Erdoan iznenadnom posjetom prisustvovao zajedničkom iftaru s vojnicima

1 Minute čitanja
erdoan i vojska

Predsjednik Republike Turkiye Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan), u pratnji ministra odbrane Hulusija Akara i komandnog vrha, priredio je iznenadnu posjetu i prisustvovao zajedničkom iftaru s vojnicima 3. pješadijske divizije u Yuksekovi, koja je postigla zapažene uspjehe u borbi protiv terorizma na krajnjem jugoistoku Turske, javlja Anadolija.

Erdoana su po dolasku u Komandu dočekali načelnik Generalštaba turske vojske general Jasar Guler (Yasar), komandant kopnenih snaga general Musa Avsever, komandant mornaričkih snaga admiral Adnan Ozbal i komandant vazduhoplovnih snaga general Hasan Kucukakyuz.

Popis sadržaja

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

O aktivnostima vojske

Pozdravivši vojnike, Erdoan je, u pratnji resornog ministra Akara, pristupio molitvi i iftaru s vojnim komandantima i vojnicima.

Bila je to nenajavljena posjeta koja je pomno planirana unutar komandnog vrha turske vojske, a u Edoanovoj delegaciji su bili i šef Direkcije za komunikacije Fahrettina Altuna i šef kabineta Hasan Dogan.

Erdoan je tom prilikom nosio kaput sa predsjedničkim oznakama i šešir na kojem je pisalo “Predsjednik“.

Nakon što je dobio informacije o aktivnostima vojske, Erdoan je, u pratnji ministra Akara i komandnog nivoa TSK-a, posjetio i obrtnike u Yuksekovi.

Naše snage nastavljaju svoju borbu

Građani su bili vidno iznenađeni kada su ispred sebe vidjeli predsjednika države, koji je bio u posjeti poslastičarnici u jednoj od ulica. Razgovarajući sa građanima, Erdoan je u naručje uzeo i pomilovao četveromjesečnu bebu Yagiz Efea.

Turski ministar nacionalne odbrane Akar se kratkim pozdravnim govorom obratio na iftaru.

– Naše snage nastavljaju svoju borbu, bez posustajanja i osvrtanje na dan, noć i uvjete na terenu. Borimo se svim svojim postojanjem, svim svojim herojstvom, svom svojom žrtvom, ako bismo spasili naš plemeniti narod od terorističke pošasti koja nas pogađa već 40. godine. Borimo se s razumijevanjem koje nam daje titulu šehida ako poginemo, a titulu gazije ako ostanemo živi – rekao je Akar.

avaz

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….