Magazin

Džastin Biber završio na sudu

1 Minute čitanja
dzastin biber

Pjevač Džastin Biber (Justin Bieber, 28) i country pop duo “Dan + Shay” tuženi su zbog navodne krađe njihovog hit singla “10,000 Hours”. Temeljni dio singla ukraden je iz tužiteljeve pjesme iz 1973.,”The First Time Baby Is A Holiday”, piše Radar.

Spomenuti hit iz 1973. godine napisan je prije više od 40 godina, a objavljen tek 2014. godine. Stručnjaci su navodno pronašli sličnosti u čak 47 notnih sekvenci, navodi se u tužbi koju je dobio Radar.

Tvrde da “bez pjesme tužitelja, 10 000 sati” ne bi ni postojala. Analiza stručnjaka navodno spominje kopiranje u “refrenu, stihu i prijelazu”. Zaključili su da je to toliko uočljivo da ne postoji način na koji bi pjesma mogla biti “nezavisno kreirana”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Moj klijent namjerava istjerati pravdu u ovom slučaju i uzbuđen je što će imati svoj dan na sudu, istakao je Tre Lovel (Lovell), koji zastupa tužitelja, International Manufacturing Concepts, Inc.

Biber te country pop duo objavili su pjesmu 2019. godine, a to je bio i glavni singl sa studijskog albuma “Dan + Shay” iz 2021., “Good Things”. Tužitelj navodno traži zabranu koja bi zaustavila buduću distribuciju pjesme, novčanu isplatu te da se službeno navede ko je autor te pjesme.

YouTube video

avaz.ba

Vezane objave
Magazin

Moć broja 4 u numerologiji

1 Minute čitanja
U svijetu numerologije, svaki broj nosi svoju jedinstvenu vibraciju i simbolizam. Broj 4 je jedan od tih ključnih brojeva koji oblikuje temelje…
Magazin

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

2 Minute čitanja
Sarajlija Meris Karamustafić za Beograd je krenuo s nadom da će proći dalje U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug…
Magazin

U 61 godini života preminuo Masimo Savić

1 Minute čitanja
PREMINUO je Massimo Savić, objavila je njegova obitelj. Imao je 60 godina. “Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas…