Magazin

Džastin Biber završio na sudu

1 Minute čitanja
dzastin biber

Pjevač Džastin Biber (Justin Bieber, 28) i country pop duo “Dan + Shay” tuženi su zbog navodne krađe njihovog hit singla “10,000 Hours”. Temeljni dio singla ukraden je iz tužiteljeve pjesme iz 1973.,”The First Time Baby Is A Holiday”, piše Radar.

Spomenuti hit iz 1973. godine napisan je prije više od 40 godina, a objavljen tek 2014. godine. Stručnjaci su navodno pronašli sličnosti u čak 47 notnih sekvenci, navodi se u tužbi koju je dobio Radar.

Tvrde da “bez pjesme tužitelja, 10 000 sati” ne bi ni postojala. Analiza stručnjaka navodno spominje kopiranje u “refrenu, stihu i prijelazu”. Zaključili su da je to toliko uočljivo da ne postoji način na koji bi pjesma mogla biti “nezavisno kreirana”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Moj klijent namjerava istjerati pravdu u ovom slučaju i uzbuđen je što će imati svoj dan na sudu, istakao je Tre Lovel (Lovell), koji zastupa tužitelja, International Manufacturing Concepts, Inc.

Biber te country pop duo objavili su pjesmu 2019. godine, a to je bio i glavni singl sa studijskog albuma “Dan + Shay” iz 2021., “Good Things”. Tužitelj navodno traži zabranu koja bi zaustavila buduću distribuciju pjesme, novčanu isplatu te da se službeno navede ko je autor te pjesme.

avaz.ba

Vezane objave
Magazin

Grandova pjevačica Elma Hrustić na meti turskih medija (FOTO)

1 Minute čitanja
Ono što je posebno zanimljivo tamošnji mediji prenijeli su i pisanje naših medija, gdje se zahvaljuju što je turska predstavljena na pravi…
Magazin

Otkriveno ko 'stoji' iza profila Sabit Iztarčina

1 Minute čitanja
Popularni lik sa društvenih mreža Sabit Iztarčina iz dana u dan smišlja nove ‘fore’ kako bi nasmijao pratioce. Za ovaj profil na…
Magazin

Aco Pejović o zatvorskim danima: I to je za ljude

1 Minute čitanja
Pjevač Aco Pejović se prisjetio najgoreg pijanstva, kada je jedva ostao živ. – Popio sam čašu više i zakucao se autom u drvo. Slomio…