Magazin

Džastin Biber završio na sudu

1 Minute čitanja
dzastin biber

Pjevač Džastin Biber (Justin Bieber, 28) i country pop duo “Dan + Shay” tuženi su zbog navodne krađe njihovog hit singla “10,000 Hours”. Temeljni dio singla ukraden je iz tužiteljeve pjesme iz 1973.,”The First Time Baby Is A Holiday”, piše Radar.

Spomenuti hit iz 1973. godine napisan je prije više od 40 godina, a objavljen tek 2014. godine. Stručnjaci su navodno pronašli sličnosti u čak 47 notnih sekvenci, navodi se u tužbi koju je dobio Radar.

Tvrde da “bez pjesme tužitelja, 10 000 sati” ne bi ni postojala. Analiza stručnjaka navodno spominje kopiranje u “refrenu, stihu i prijelazu”. Zaključili su da je to toliko uočljivo da ne postoji način na koji bi pjesma mogla biti “nezavisno kreirana”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Moj klijent namjerava istjerati pravdu u ovom slučaju i uzbuđen je što će imati svoj dan na sudu, istakao je Tre Lovel (Lovell), koji zastupa tužitelja, International Manufacturing Concepts, Inc.

Biber te country pop duo objavili su pjesmu 2019. godine, a to je bio i glavni singl sa studijskog albuma “Dan + Shay” iz 2021., “Good Things”. Tužitelj navodno traži zabranu koja bi zaustavila buduću distribuciju pjesme, novčanu isplatu te da se službeno navede ko je autor te pjesme.

avaz.ba

Vezane objave
Magazin

Proslava Nove godine u Dubrovniku uz Dinu Merlina za 2.000 KM

1 Minute čitanja
Najveći gradovi u regionu već godinama se utrkuju da im Dino Merlin pjeva na novogodišnjim proslavama na trgovima.  Naša najveća muzička zvijezda ovaj…
Magazin

Bh. kandidat za Oscara :"Balada" Aide Begić od 17. novembra u kinima u BiH

1 Minute čitanja
Novi film Aide Begić “Balada”, kandidat Bosne i Hercegovine u kategoriji za najbolji strani dugometražni film za nominaciju za nagradu Oscar Američke…
Magazin

Indexi i prijatelji obilježavaju 60. godina u Sarajevu

1 Minute čitanja
Koncertni spektakl “INDEXI I PRIJATELJI“ hommage je kultnom sarajevskom bendu INDEXI. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda tvrtka MUSIC TIME organizirat će…