Vijesti BiH

Džaferović i komandantica NATO štaba: BiH definira svoju sigurnosnu politiku s NATO-om

1 Minute čitanja
dzaferovic i komadanatica nato staba

naša stranka usk kandidati

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s komandanticom NATO štaba u BiH Pamelom McGaha o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH s posebnim fokusom na utjecaj ruske invazije na Ukrajinu na sigurnost u BiH i regionu.

Zajednički je istaknuto da je od izuzetnog značaja pridruživanje Bosne i Hercegovine rezoluciji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu, kao i drugih sličnih akata međunarodne zajednice.

Razgovarano je o odnosima i zajedničkim projektima Bosne i Hercegovine i NATO saveza, a posebna pažnja posvećena je pitanju integracijskog puta i saradnje između NATO saveza i institucija Bosne i Hercegovine, primarno Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je kazao da su NATO i EU integracije utvrđen vanjskopolitički cilj, te da Bosna i Hercegovina svoju sigurnosnu i odbrambenu politiku definira u tijesnoj saradnji sa NATO savezom.

Predsjedajući Predsjedništva BiH istaknuo je zahvalnost NATO savezu i NATO štabu u BiH za sve što čine za Bosnu i Hercegovinu od zaustavljanja agresije i zaključivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, preko reforme odbrambenog sektora, pa sve do danas, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Fena

Vezane objave
Vijesti BiH

Na crnoj listi SAD-a i tužiteljica Diana Kajmaković

2 Minute čitanja
U skladu sa Izvršnom uredbom 14033, danas je Ured za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD-a na listu uvrstio Dianu Kajmaković,…
Vijesti BiH

Konferencija “Dani osiguranja u BiH” 2022

1 Minute čitanja
Konferencija “Dani osiguranja u BiH” održava se 29. i 30. septembra u Sarajevu. Organizator ovog prestižnog događaja Udruženje društava za osiguranje u…
Vijesti BiH

Prijeti li nam nestašica pšenice

2 Minute čitanja
Hoće li biti dovoljno pšenice na domaćem tržištu u posljednje vrijeme je pitanje svih pitanja. Dok mlinari i pekari nade polažu u…