Vijesti BiH

Džaferović i komandantica NATO štaba: BiH definira svoju sigurnosnu politiku s NATO-om

1 Minute čitanja
dzaferovic i komadanatica nato staba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s komandanticom NATO štaba u BiH Pamelom McGaha o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH s posebnim fokusom na utjecaj ruske invazije na Ukrajinu na sigurnost u BiH i regionu.

Zajednički je istaknuto da je od izuzetnog značaja pridruživanje Bosne i Hercegovine rezoluciji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu, kao i drugih sličnih akata međunarodne zajednice.

Razgovarano je o odnosima i zajedničkim projektima Bosne i Hercegovine i NATO saveza, a posebna pažnja posvećena je pitanju integracijskog puta i saradnje između NATO saveza i institucija Bosne i Hercegovine, primarno Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je kazao da su NATO i EU integracije utvrđen vanjskopolitički cilj, te da Bosna i Hercegovina svoju sigurnosnu i odbrambenu politiku definira u tijesnoj saradnji sa NATO savezom.

Predsjedajući Predsjedništva BiH istaknuo je zahvalnost NATO savezu i NATO štabu u BiH za sve što čine za Bosnu i Hercegovinu od zaustavljanja agresije i zaključivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, preko reforme odbrambenog sektora, pa sve do danas, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Fena

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…