Vijesti BiH

Džaferović i komandantica NATO štaba: BiH definira svoju sigurnosnu politiku s NATO-om

1 Minute čitanja
dzaferovic i komadanatica nato staba

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s komandanticom NATO štaba u BiH Pamelom McGaha o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH s posebnim fokusom na utjecaj ruske invazije na Ukrajinu na sigurnost u BiH i regionu.

Zajednički je istaknuto da je od izuzetnog značaja pridruživanje Bosne i Hercegovine rezoluciji Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu, kao i drugih sličnih akata međunarodne zajednice.

Razgovarano je o odnosima i zajedničkim projektima Bosne i Hercegovine i NATO saveza, a posebna pažnja posvećena je pitanju integracijskog puta i saradnje između NATO saveza i institucija Bosne i Hercegovine, primarno Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je kazao da su NATO i EU integracije utvrđen vanjskopolitički cilj, te da Bosna i Hercegovina svoju sigurnosnu i odbrambenu politiku definira u tijesnoj saradnji sa NATO savezom.

Predsjedajući Predsjedništva BiH istaknuo je zahvalnost NATO savezu i NATO štabu u BiH za sve što čine za Bosnu i Hercegovinu od zaustavljanja agresije i zaključivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, preko reforme odbrambenog sektora, pa sve do danas, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Fena

Vezane objave
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…