Sport

Deseta tuzlanska biciklijada nadmašit će sve prethodne, očekuje se više od 5.000 učesnika

2 Minute čitanja
tuzlanska biciklijada

Biciklistički klub Tuzla i generalni sponsor M-Bike Shop provode završne organizacione pripreme za 10. Tuzlansku biciklijadu koja će biti održana 28. augusta.

Start i cilj jubilarne biciklijade je na platou u naselju Stupine, a organizatori očekuju rekordan broj učesnika.

“Na prethodnih devet biciklijada imali smo oko 22.000 učesnika i prešli smo ukupno 126 kilometara. Kada se osvrnem unazad malo ko je vjerovao da ćemo doći do desete biciklijade jer je teško održati masovne manifestacije. Uspjeli smo u tome i biciklijada je najmasovniji i najpopularniji događaj u Tuzli i Tuzlanskom kantonu. Zato s pravom očekujemo da će naša jubilarna biciklijada nadmašiti sve prethodne, a mi ćemo se potruditi da u organizacionom smislu budemo na visokom nivou”, kaže Mirsad Jusić, predsjednik Biciklističkog kluba Tuzla i idejni tvorac Tuzlanske biciklijade.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ovogodišnja biciklijada, kao i sve prethodne, događaj je koji privlači građane i učesnike svih uzrasta. Mjesto je cjelodnevnog druženja porodica, promocije zdravog načina života, ekologije…

Prije zvaničnog starta bit će upriličena i tradicionalna Dječija biciklijada. Ruta Tuzlanske biciklijade je u dužini od 14 kilometara, a biciklisti će se kretati lokacijama: Stupine – Hotel Tuzla – Dom penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

“Do 27. augusta moguće su online prijave. Očekujemo da ćemo imati više od 5.000 učesnika i učesnica. Prijavni obrazac moguće je popuniti na web stranici: www.tuzlanskabiciklijada.ba. Počinjemo, dakle, 28. augusta u 8 sati sa okupljanjem, a u 10.30 sati je predviđen start Dječije biciklijade. Nakon obraćanja organizatora start Tuzlanske biciklijade je predviđen u 11 sati, a u 13 sati ćemo imati izvlačenje dobitnika i uručivanje nagrada”, kaže Mirsad Jusić.

Nagrade se dodjeljuju po sistemu tombole, izvlačenjem startnog broja učesnika. Za najsretnije učesnike obezbjeđena su tri bicikla i još mnogo ostalih nagrada.

Novina na jubilarnoj Tuzlanskoj biciklijadi je izložba retro bicikala. Izložba će biti upriličena na platou Stupina. Posjetioci će biti u mogućnosti da vide kako su bicikli nekada izgledali i kakvu su opremu tada na sebi imali. Iako na prvi pogled nema mnogo razlike između retro i današnjih bicikala, kada se malo bolje obrati pažnja može se vidjeti da ipak ima razlike primjerice u materijalu od kojeg su izrađeni, kočionom sistemu, položaj sjedenja i još dosta toga.

Organizatori biciklijade pozivaju sve građane koji imaju retro bicikl da ga izlože i pokažu dio historije na dan najveće biciklijade do sada.

Inače, svi učesnici učestvuju na vlastitu odgovornost te se preporučuje da svi nose kacige, rukavice, te da imaju ispravna bicikla, a djeca da imaju pratnju roditelja – staratelja.

FENA

Vezane objave
Sport

Košarkaški teren

1 Minute čitanja
Košarka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, a kvalitetan košarkaški teren je od ključne važnosti za uživanje u ovoj uzbudljivoj igri….
Sport

Raspored utakmica svjetsko prvenstvo Katar 2022

1 Minute čitanja
Donosimo raspored utakmica sa svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. Petak, 25. novembar Grupa B Wales – Iran 11:00h Grupa A Katar…
Sport

"Zmajevi" večeras dočekuju "Sokole": Naš tim favorit kladionica

2 Minute čitanja
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20.45 sati) će na zeničkom Bilinon polju ugostiti selekciju Crne Gore, u petom kolu grupe B3 Lige…