Turizam

“Dani berbe grožđa – Brotnjo 2022” od 16. do 18. septembra

2 Minute čitanja
dani berbe grozda

Tradicionalna broćanska kulturno-turističko gospodarstvena manifestacija “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2022” održat će  od 16. do 18. septembra u Čitluku.

Manifestacija počinje u petak, 16. septembra predstavljanjem knjige Jure Belje i Veselka Sivrića “Agrag i agronomi Brotnja” te otvaranjem izložbe akademske slikarice Karoline Marušić “Rujanove svečanosti”. Kulturni program u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čitluk započet će u 19 sati u hotelu “Brotnjo”.

Atletski klub Brotnjo i Boksački klub Brotnjo u subotu, 17. Rujna, organizirat će dva sportska natjecanja. Atletski klub Brotnjo nastavit će s tradicijom organiziranja međunarodnog atletskog mitinga “Memorijal Bože Gagro”, dok će Boksački klub Brotnjo po prvi put u Čitluku ugostiti boksače u sklopu 4. kola Lige Federacije BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Memorijal Bože Gagro započet će u 13 sati na Gradskom stadionu Bare, a sat kasnije u Gradskoj sportskoj dvorani Čitluk započet će natjecanje boksača.

U subotu će se također održati stručna predavanja iz vinogradarstva i vinarstva, koja dugi niz godina u suradnji s Organizacijskim odborom Dana berbe grožđa organiziraju Agronomski i Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru i Federalni agromediteranski zavod. Stručna predavanja održat će se u Vinariji Marijanović u Služnju s početkom u 20 sati.

Biciklističkom turom “Biciklom kroz vinograde i podrume Brotnja” započet će program središnjeg dana proslave. Brojni profesionalni biciklisti, ali i rekreativci biciklističku turu započet će u nedjelju, 18. Rujna, polaskom na vožnju iz podruma vinarije Brkić u Čitluku. Biciklistička tura započet će u 12 sati, a završetak ture predviđen je na Broćanskom trgu u večernjim satima.

Dio programa ovogodišnje manifestacije posvećen je ruralnom razvoju te će se stoga u nedjelju, 18. rujna u hotelu “Brotnjo” s početkom u 14 sati održati konferencija o ruralnom turizmu “Održivi i odgovorni razvoj u ruralnim područjima HNŽ”.

Nakon konferencije o ruralnom turizmu u 18 sati od zgrade Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga uslijedit će svečani mimohod sudionika manifestacije, dok će u 18,30 sati na Broćanskom trgu biti upriličeno svečano otvaranje manifestacije.

Tijekom završne večeri 67. turističko-kulturno gospodarstvene manifestacije “Dani berbe grožđa” posjetiteljima će se predstaviti kulturno-umjetnička društava, skupine i pojedinci, kao i hercegovački vinari koji će posjetiteljima na degustiranje ponuditi svoja vrhunska vina, uz koje će posjetitelji moći uživati i u gastronomskim specijalitetima.

Cjelovečernji program na Broćanskom trgu završit će koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša, koji je najavljen za 21 sat, objavila je Općina Čitluk.

fena

Vezane objave
Turizam

Kako doći na otok Brač

1 Minute čitanja
Evo nekoliko korisnih savjeta o putovanju na otok Brač u Hrvatskoj. Najlakši put do Brača ovisi o tome čime putujete i smjeru…
Turizam

Cazin: Najveći proizvođač meda

2 Minute čitanja
Na raskršću puteva koji vode od Bihaća prema Velikoj Kladuši, u srcu ponosne Krajine, smjestio se grad Cazin. Nekada je bio najnerazvijenija…
Unsko-Sanski kantonTurizam

Bihać:Trahanijada 2022

1 Minute čitanja
Turistička zajednica Grada Bihaća poziva sve građane i građanke, kao i posjetitelje, da nam se u nedjelju, 16.10.2022. pridruže na Gelenderima gdje…