Servisne informacije Cazin

CAZIN:Zabilježenje tri saobraćajne nesreće i krivično djelo

3 Minute čitanja
cazin 21.3 2

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8°C, dok je vodostaj Mutnice 110,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije;jedno krivično djelo i tri saobraćajne nesreće.

Krivična djela 1 14:10 sati u mjestu Pjanići zabilježeno nanošenje TTP jednog lica prema drugom
Saobr.nezgode 3
13:00 sati Tržačka Raštela zabilježeno slijetanje 1 m/v , jedno lice zadobilo TTP a jedno LTP
13:40 sati na relaciji Samardžići-Pjanići zabilježena saobraćajna nezgoda 2 m/v,jedno lice sa TTP i jedno
lice sa LTP
21:30 sati u mjestu Samardžići zabilježeno slijetanje 1 m/v , jedno lice zadobilo LTP

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin  u proteklom periodu zatražilo je  47 pacijenata, sanitet je korišten pet puta.

Vodosnabdijevanje: uredno,nema planiranih radova.
Komunalne usluge: Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Elektrosnabdjevanje:Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 26.04.2022.god.planirana obustava isporuke električne energije za slijedeća trafopodručja: Šepići, Prošići u vremenu od 08:00-16:00 sati, zatim Crnaja, Korana,Čovića Brdo, Čovići,Šturlić u vremenu od 08:30 -16:00 sati.

Stanje na cestama 26. 04. 2022. u 08 : 20 sati

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na ulazu u Sarajevo iz pravca Vogošće (ulica Alipašina, naselje Bare) obustavljen je saobraćaj. Vozila se preusmjeravaju kroz naselje Šip.

Zbog saobraćajne nezgode u mjestu Hece (Zenica-Nemila) obustavljen je saobraćaj. U toku je policijski uviđaj.

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni i saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 19 sati do 06 sati ujutro, za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Butile-Sarajevo sjever (u smjeru Butile-Sarajevo sjever).

Zbog radova na izgradnji pristupnih cesta i raskršća za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati preko Domanovića.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je od danas obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

U tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, do daljnjeg neće biti noćnih obustava saobraćaja. Kroz tunel se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete izvode se u tunelu Vranduk na dionici Zenica-Nemila. Svakog radnog dana od 23 do 05 sati ujutro, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

………………………………….

POSEBNA NAPOMENA ZA VOZAČE !

U skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine o obavljanju poslova „Pomoć-informacije“ na području Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona Bosanskohercegovački auto-moto klub, BIHAMK je dužan svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti jednu uslugu na osposobljavanju vozila na cesti (popravku vozila) u toku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje i to dvije usluge popravka vozila na cesti i ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti jednu uslugu prijevoza vozila do baze AMK ili najbliže servisne radionice ili parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 15 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja. Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge popravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

krajiski.baVezane objave
Servisne informacije Cazin

CAZIN: Saobraćajna nesreća u Šturliću;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala tri puta;najavljeni prekidi u isporuci el.energije

2 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…
Servisne informacije Cazin

CAZIN:Policija intervenisala dva puta;Požar u Ćehićima

1 Minute čitanja
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je…