Cazin VijestiKultura

Cazin:Predstava „Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način“

1 Minute čitanja
monodrama cazin

Na radost cazinske publike u subotu 26. marta sa početkom u 19:00 h u Centru za kulturu i turizam Cazin biće izvedena monodrama „Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način“ književnice Vernese Manov.
Nakon trideset i trećeg izvođenja monodrame o sevdahu i Cazin se pridružio mnogobrojnim gradovima koji će uživati u izvođenje ove sjajne predstave.

Monodrama “ĐIĐA IZ DŽORDŽIJE ILI SEVDAH NA AMERIČKI NAČIN“ autorsko je književno-scensko djelo književnice Vernese Manov, zaljubljenice u književnost, teatar i sevdah.

Monodrama je tematski orijentisana na priču o bh ženi koja odlazeći živjeti na drugi kraj svijeta, u Ameriku, ne prestaje njegovati sevdah kao najveće blago kulturne baštine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Điđa priča priču o svemu što jeste na duši svake osobe koja je ponikla u našoj zemlji.

Na zanimljiv, na trenutke i humorističan način otkriva tajne puteve sevdaha, merhametluka, dobrote, žala, ašikovanja srca i duše naših naroda.

Nakon globalnih zastoja zbog pandemije, Cazin je među prvim gradovima u kome će Điđa pjevati i pričati zanimljivu „sevdah story“ dramu o svojim životnim prilikama i neprilikama u ljubavi sa Lutvom kojeg susreće u Splitu, a nastavlja da čezne i na drugom kontinentu gdje se radnja nastavlja odvijati.

Predstava nije namijenjena za uzrast ispod 12 godina jer je riječ o monodrami u kojoj se pozorno prati tok radnje.

Ulaz je besplatan.

CKT Cazin

Vezane objave
Unsko-Sanski kantonKultura

Kladuško ljeto 2023

1 Minute čitanja
“Kladuško ljeto 2023” počinje u subotu, 15. jula i trajaće do 5. augusta kada će manifestaciju zaključiti Krajiški teferič. Obuhvatit će brojne…
Cazin Vijesti

VIDEO Nakon zatvaranja GP Hadžin Potok građani ogorčeni

1 Minute čitanja
‘Ovo je politička poruka cijeloj Krajini’ Mustafa Ružnić – Premijer USK-a Lokalne vlasti Unsko-sanskog kantona traže da im se dodijele tri nova…
Cazin Vijesti

Potvrđena optužnica protiv Admira Hadžipašića

3 Minute čitanja
POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV ADMIRA HADŽIPAŠIĆA, GORANA LALOVIĆA, VISOKE MEĐUNARODNE ŠKOLE CAZIN i drugih u predmetu kodnog naziva „PERO“ – ORGANIZIRANI KRIMINAL U…