Cazin VijestiKultura

Cazin:Predstava „Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način“

1 Minute čitanja
monodrama cazin

Na radost cazinske publike u subotu 26. marta sa početkom u 19:00 h u Centru za kulturu i turizam Cazin biće izvedena monodrama „Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način“ književnice Vernese Manov.
Nakon trideset i trećeg izvođenja monodrame o sevdahu i Cazin se pridružio mnogobrojnim gradovima koji će uživati u izvođenje ove sjajne predstave.

Monodrama “ĐIĐA IZ DŽORDŽIJE ILI SEVDAH NA AMERIČKI NAČIN“ autorsko je književno-scensko djelo književnice Vernese Manov, zaljubljenice u književnost, teatar i sevdah.

Monodrama je tematski orijentisana na priču o bh ženi koja odlazeći živjeti na drugi kraj svijeta, u Ameriku, ne prestaje njegovati sevdah kao najveće blago kulturne baštine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Điđa priča priču o svemu što jeste na duši svake osobe koja je ponikla u našoj zemlji.

Na zanimljiv, na trenutke i humorističan način otkriva tajne puteve sevdaha, merhametluka, dobrote, žala, ašikovanja srca i duše naših naroda.

Nakon globalnih zastoja zbog pandemije, Cazin je među prvim gradovima u kome će Điđa pjevati i pričati zanimljivu „sevdah story“ dramu o svojim životnim prilikama i neprilikama u ljubavi sa Lutvom kojeg susreće u Splitu, a nastavlja da čezne i na drugom kontinentu gdje se radnja nastavlja odvijati.

Predstava nije namijenjena za uzrast ispod 12 godina jer je riječ o monodrami u kojoj se pozorno prati tok radnje.

Ulaz je besplatan.

CKT Cazin

Vezane objave
Cazin Vijesti

Centar za kulturu i turizam postavlja solarne klupe

1 Minute čitanja
Centar za kulturu i turizam Cazin najavio je realizaciju dva nova projekta. Zahvaljujući uspješnoj aplikaciji za sredstva iz ekoloških naknada Centar će…
KulturaCazin Vijesti

Zimska pričaonica u Gradskoj biblioteci

1 Minute čitanja
Tradicionalnu aktivnost Gradske biblioteke Cazin u vrijeme školskih raspusta organiziramo i ove godine. Našim mališanima koji vole priču i igru preporučujemo nekoliko…
Cazin Vijesti

Vraća se konjički sport u Cazin, formiran Konjički klub

1 Minute čitanja
Zahvaljujući grupi entuzijasta i ljubitelja konja, u Cazin se vraća konjički sport.  Formiran je Konjički klub, kupljena tri kvalitetna grla, sa Konjičkim…