Vijesti BiH

BIH:Vremenska prognoza za naredni period

2 Minute čitanja
VRIJEME BIH 28.3

Sunčano i stabilno vrijeme polako privodimo kraju, uskoro nagla promjena vremena, naoblačenje i padavine.

Još sutra(29.03.) pretežno sunčano i stabilno vrijeme, postepen porast visoke oblacnosti i jačanje juznog vjetra koji će zapuhati slabo do umjereno, na udare u višim krajevima i pojačano, sluti skorijoj promjeni vremena.
Zbog južine sutra će biti jedan od najtoplijih dana ovog marta uz temperature na sjeveru zemlje i do ljetnih 26C.

U srijedu(30.03.) promjena vremena, naoblačenje i dodatno jačanje južnog i jugozapadnog vjetra koji će na planinama imati i olujne udare, u nizinama umjerene do jake.
Sa oblacima stižu i preko potrebne padavine, biće ih širom zemlje a najviše u Hercegovini, jugozapadu I dijelom zapadu Bosne gdje se očekuje obilnija kiša, uz lokalno grmljavinu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kiša će biti “prljava” zbog veće koncentracije saharskog pijeska koji će stići uz južinu.

Zbog oblačnog vremena i padavina temperature u srijedu u padu, ali ne nekom značajnijem zbog i dalje prisutnog i pojačanog južnog vjetra, najtoplije na sjeveru zemlje do oko 20C, u ostalim krajevima nesto hladnije.

U četvrtak(31.03.) i petak(01.04.) se nastavlja promjenjivo i nestabilno vrijeme, uz dosta oblačnosti i kišu.


U Hercegovini, dijelu jugozapadne i zapadne Bosne obilnije padavine uz lokalno jače grmljavinske pljuskove, u ostatku zemlje povremeno uz padavine, ali ne toliko obilne kao na jugu i zapadu zemlje. Još uvijek ćemo se nalaziti u južnom strujanju uz pojačan južni vjetar i relativno toplo vrijeme.
Za vikend(02.-03.04.) osjetno zahlađenje, ali trenutno nije u potpunosti jasno hoće li biti praćeno proljetnim snijegom.

Prema pojedinim prognozama snijeg će pasti na behar na voće, ali ipak sacečajmo još malo za potvrdu tog scenarija. Sumirano, sušno i stabilno vrijeme koje nas prati već duži dio marta uskoro završava
Preko potreba kiša dolazi od srijede, a sa njom u početku i pojačan jugo kao i veća koncentracija saharskog pijeska zbog čega će kiša biti prljava. Najviše kiše očekuje Hercegovinu, jugozapadni i lokalno zapadni dio Bosne, gdje su moguće i bujicne poplave.
Ono sto trenutno pomalo zabrnivanja jeste vikend i zahlađenje koje dolazi u tom periodu. Nadajmo se da će novije prognoze narednih dana ublaziti isto, i da ćemo proći bez proljetnog snijega i zakašnjelog mraza,prenosi Vremenska prognoza za BiH.

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…