minhen

Bazeni u Minhenu 2022

4 Minute čitanja
bazeni u minhenu

Sezona otvorenih bazena u Minhenu počinje u ponedjeljak, 2. maja. Tradicionalno, Schyrenbad, najstariji otvoreni bazen u Minhenu, otvara svoja vrata prvi u 10 sati. Od subote, 14. maja otvara se više otvorenih bazena.

Sezona kupanja 2022 u Minhenu novosti:

Za razliku od prethodne dvije godine, ove godine nije potrebno unaprijed rezervirati posjetu otvorenom bazenu. Više nema ograničenja u broju ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Novost ove godine je sistem onlajn ulaznica koji se trenutno testira. Kupači mogu kupiti i odštampati svoje karte za sva kupališta online ili ih učitati na svoje mobilne telefone. Naravno, još uvijek možete platiti na blagajni ili kreditom na M-Bäderkarte.

Djeca i mladi do 12 godina i vlasnici propusnice München ove godine mogu besplatno koristiti otvoreni bazen. Jednostavno pokažite dokaz na blagajni.

Otvoreni bazeni u Minhenu

Dantebad

Ova kombinacija je jedinstvena u Minhenu: ljeti je Dantebad jedan od najvećih vanjskih bazena, zimi je jedini topli vanjski bazen zimi. Sa pet bazena, bazenom za djecu, širokim toboganom i ogromnim travnjakom za sunčanje, vanjski bazen ne ostavlja ništa da se poželi. Zimi možete plivati ​​na otvorenom u grijanom 50-metarskom stadionskom bazenu u snijegu dok se para diže do neba. Za opuštanje nudi grijani atrakcioni bazen koji radi tijekom cijele godine s ležaljkama i sauna sa saunom iz brvnara.

Dantebad bazen
Dantebad adresa i uputstva:

Postillonstrasse 17
80637 Minhen

Dostupno sa:
U1, U7 stajalište Westfriedhof > izlaz C
StadtBus 151, 164, 165, 180,
tramvaj 20, 21 (Westfriedhof)

Michaelibad

“Michi” – zatvoreni i otvoreni bazen – je raj za porodice, za ljubitelje fitnesa i wellnessa. Avanturisti se mogu zabaviti na toboganima iu avanturističkom bazenu, oni kojima je potrebno opuštanje mogu se opustiti u vanjskom toplom bazenu, hidromasažnoj kadi ili parnom kupatilu. Djeca vole prostrane vodene igraonice, sportisti mogu birati između odbojke na pijesku, fudbala, košarke ili trampolina u otvorenom bazenu. Vrhunac je sauna u potkrovlju napravljena od finskog kelo drveta starog preko 100 godina.

Michaelibad bazen
Adresa i upustva

Heinrich-Wieland-Straße 24
81735 München

Dostupan sa: 
U5, U7, U8* stajalište Michaelibad > izlaz E
StadtBus 195, 199 (Michaelibad)
*samo subotom

Prinzregentenbad

Prinzregentenbad je pravi univerzalac – od januara do decembra. Ljeti “Prinze” nudi ugodno hlađenje u vanjskom bazenu: usred grada, naši ljetni kupači se opuštaju na travnjaku za sunčanje ili na pješčanom Prinzestrandu, plivaju kroz sportski bazen ili se zabavljaju u avanturističkom bazenu. Zimi ljubitelji skejta rade svoje runde i piruete na klizalištu. U području sauna Prinzregentenbad, iznenađuje sa izuzetno velikim hidromasažnom kadom i azijskim zen vrtom.

Prinzregentenbad bazen
Adresa i upustva

Prinzregentenbad / Prinzregentenstadion
Prinzregentenstraße 80
81675 München

Dostupan sa:  U4, MetroBus 54, 58, 68 (Prinzregentenplatz) StadtBus 100 (Prinzregentenplatz ili Friedensengel/Villa Stuck) (Vridensengel/Villa Stuck)

Schyrenbad

Najstariji bazen u Minhenu nalazi se direktno na Isaru u idiličnom okruženju: Schyrenbad. Otvorio je svoja vrata još 1847. godine i od čisto muškog kupališta razvio se u popularan otvoreni bazen za mlade i stare. Centralna lokacija osigurava živahan priliv. Ali i oni koji kasne mogu naći mjesto na velikom travnjaku za sunčanje u vrućim ljetnim danima. Rashladite se u jednom od tri bazena ili se opustite u hladu starog drveća. Mališane očekuju bazen za djecu i tobogan. Za osvježenje između ili poslije, pivska bašta dočekuje vas bavarskim delicijama.

Schyrenbad bazen
Adresa i upustva

Schyrenbad
Claude-Lorrain-Strasse 24
81543 München-Giesing

Dostupan sa:
U1, U2, U7, U8 stajalištem Kolumbusplatz > Exit I
MetroBus 58 (Kolumbusplatz)
MetroBus 52, 58 (Humboldtstraße)
MetroBus 58, 68 (Claude-Lorrain-Straße)
ExpressBus X98 i samo subotom, nedjeljom (nedjeljom ) )

Ungererbad

Osnovan 1886. godine, Ungererbad iz Schwabinga i minhenski svijet kupališta na otvorenom sada su njegov sastavni dio: dizajnirano kao park, kupalište na otvorenom na sjeveru Minhena je idilična, prirodna oaza zahvaljujući prostranim travnjacima za sunčanje. i staro, sjenovito drveće. Sadržaji na licu mesta su raznovrsni : za porodice sa djecom tu je bazen za djecu, tobogan i igralište; za sportske aktivne dva terena za odbojku na pijesku, fudbalski teren, trampolin i skakaonica.

Ungererbad bazen
Adresa i upustva:

Ungererbad
Traubestraße 3
80805 München

Dostupan sa:
U6 Nordfriedhof stop > Exit D
U6 Dietlindenstraße stop > Exit A
MetroBus 59 (Dietlindenstraße)
StadtBus 150 (Nordfriedhof)

Westbad

Westbad je veliki porodični i rekreativni bazen. Po svakom vremenu nudi zabavu kupanja za velike i male kupače: u bazenu ispod okrugle staklene kupole, u prostranom otvorenom bazenu i u dvije moderne saune. Jedan od njih je čak uključena u cijenu bazena.

Westbad bazen Minhen
Adresa i upute:

Westbad
Weinbergerstraße 11
81241 München

Dostupan sa: 
Tramvaj 19, MetroBus 57 (Westbad)

Maria Einsiedel prirodni bazen

Otvoreni bazen teško da može biti na ljepšoj lokaciji: u prostranim parkovima i livadama direktno na Isaru, brojni stanovnici Minhena uživaju u toplom dobu godine. Isarski kanal protiče pravo kroz kupalište. Njegova posebna lokacija čini Maria Einsiedel idealnim polazištem za izlete u slobodno vrijeme. Porodice i plivači ovdje će pronaći sve što im treba. Posebnost prirodnog bazena: Plivanje kao u jezeru za kupanje. Voda je biološki pročišćena, kvalitet vode je odličan.

Maria Einsiedel bazen
Adresa i upustva

Naturbad Maria Einsiedel
Zentralländstraße 28
81379 München

Dostupan sa:
U3, StadtBus 135 (Thalkirchen – Tierpark)
StadtBus 134 (Rupert-Mayer-Straße)
StadtBus 135 (Bad Maria Fields Eins)

Cijene vanjskih javnih bazena u Minhenu

Normalna cijena: 5,50 €
Djeca do 12. rođendana i vlasnici „Minchen Pass-a“: besplatan ulaz

Dantebad, Michaelibad, Maria Einsiedel prirodni bazen, Prinzregentenbad, Schyrenbad, Ungererbad, Westbad

Download opšti cijenik pdf

Važne napomene:
  • Pojedinačne karte važe samo na dan prodaje.
  • Pojedinačne ulaznice gube na važnosti pri izlasku iz bazena.
  • Ako se karta izgubi, mora se platiti paušal.
  • Nema studentskih popusta.
  • Djeca mlađa od 8 godina (do 8. rođendana) smiju u bazen samo u pratnji odgovorne osobe starije od 16 godina.
Vezane objave
Dijasporaminhen

Naši doktori u Minhenu

2 Minute čitanja
Već je poznato da jako puno ljudi sa balkana živi u Minhenu. Samim tim i raste potreba za ljekarskim uslugama. Ukoliko ste…
×
Dijasporaminhen

Naši doktori u Minhenu