Politika

Zajedničkog kandidata Trojke objavit ćemo uskoro NS-NIP-SDP

1 Minute čitanja
Ime zajednickog kandidata Trojke

Naša stranka, SDP i NiP: Ime zajedničkog kandidata Trojke objavit ćemo uskoro, do tada ne nasjedajte na špekulacije.

Posljednjih dana vladajuće stranke iskazuju neviđenu paniku i nervozu u vezi s mogućnošću da “Trojka” s drugim relevantnim strankama istakne zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Moramo priznati da su njihovi strahovi opravdani. Pregovori idu u dobrom pravcu i javnost će blagovremeno saznati ime i prezime kandidata. Odluka o kandidatu će biti donesena u rokovima predviđenim zakonom. Pregovaramo oči u oči, a ne putem medija. Pregovori, ali i kandidat kojeg izaberemo samo tako mogu imati kredibilitet.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Svi učesnici pregovora su ozbiljni ljudi, duboko svjesni političkog trenutka u kojem se nalaze i vlastite odgovornosti za budućnost Bosne i Hercegovine, koja uveliko zavisi i od toga ko će je predstavljati. Sigurno neće dopustiti sebi luksuz improvizacije i špekulacije. Mi biramo kandidata za građane ove zemlje i izabrat ćemo onoga za kojeg procijenimo da će imati najveću njihovu podršku. Svi kandidati koji su pristali da se o njima pregovara su visoko moralne ličnosti, s građanskom vizijom Bosne i Hercegovine.

Nije nebitno da su također inicirani razgovori s većim brojem drugih političkih subjekata u Bosni i Hercegovini o ovoj temi. Cilj tih razgovora je pridobiti široku podršku za pobjedničkog kandidata. U tom smislu, već je ostvaren načelni dogovor s više partnerskih subjekata širom zemlje. Ističemo da je državotvorni opozicioni blok koji obuhvaća subjekte iz svih krajeva države čvrst, stabilan, jedinstven i fokusiran na izbornu pobjedu.

Orkestrirani pokušaji uspaničene vlasti da destabilizuje i diskredituje opozicioni blok, vođeni po istom obrascu kao i uoči izbora 2018. godine, uz pojačan intenzitet, neće uroditi plodom. SDP BiH, NiP i Naša stranka, uz naše partnere iz cijele zemlje, nastavit će da vode dijalog koji će dovesti do blagovremenog isticanja imena kandidata za Predsjedništvo BiH i njegove izborne pobjede. Bez obzira iz koje stranke Trojke dolazio ili bio nestranački i Naša stranka i SDP i Narod i pravda stajat će iza njega svim svojim raspoloživim resursima.

Vezane objave
Politika

Nepotizam značenje

7 Minute čitanja
Nepotizam je pojam koji se često koristi na radnom mjestu i u političkoj sferi za opisivanje prakse davanja prednosti članovima porodice ili…
Unsko-Sanski kantonPolitika

NiP i POMAK formiraju zajednički blok

1 Minute čitanja
Narod i pravda (NiP) nastavljaju saradnju sa Pokretom za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK) obznanio je na svom Facebook profilu lider NiP-a…
Politika

Parlament FBiH:Rezultati po izbornim jedinicama

2 Minute čitanja
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) još uvijek nema rezultate za Zastupnički dom Federacije BiH. Međutim, nezvanični rezultati na 52,95 obrađenih…