Lifestyle

WC šolja će zamirisati kao parfem: Napravite mirišljave loptice od 3 sastojka

1 Minute čitanja
wc solja

WC šolja će divno mirisati

Napravite mirišljave loptice za wc šolju i uništite sve bakterije!
Za pripremu mirišljavih bombica biće potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje bi bilo ulje nekog jačeg mirisa,i sa antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd).

Pribor: duboka činija, silikonska lopatica (može plastična ili drvena kašika), raspršivač i silikonski kalupi (nije obavezno).

Kako pripremiti: Na 1 jedinicu limuntusa potrebno je 2,5 jedinice sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U dubokoj činiji promiješajte sodu i limuntus. U smjesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promiješajte. U smjesu možete dodati i neku boju u prahu (prehrambenu), a možete ostaviti i bezbojne. U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuhanu hladnu vodu.

Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smjesu iz raspršivača i promiješati. Ne vlažiti previše, samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smjesa „prokuha“ i od bombica neće biti ništa.

Potrebno je prskati i miješati smjesu desetak puta. Ne treba da bude suviše mokra, tek malo navlažena.

U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) preručite pripremljenu smjesu.

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače ispresujete smjesu u kalupima, bombice će se duže vrijeme rastvarati u vodi, u suprotnom će se brže rastvarati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smjesa mogla još malo da raste.

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata, a zatim ih čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

Način korišćenja: Jednostavno, bacite šušteću bombicu u wc šolju. Za vrijeme „ključanja“, bombica osvježava i miriše.

Bombice možete poretati u kupatilu, veoma lijepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC šolju.

krstarica.com

Vezane objave
Lifestyle

Zašto je dobro imati mačku u kući

2 Minute čitanja
Mačke su fascinantne životinje koje pružaju mnoge zdravstvene i emocionalne benefite svojim vlasnicima. U ovom članku ćemo istražiti nekoliko ključnih razloga zašto…
Lifestyle

Kako prepoznati negativne ljude?

4 Minute čitanja
S negativnim se ljudima teško nositi i ako niste pažljivi, takav odnos može potkopati vašu vlastitu energiju. Evo kako ćete ih prepoznati!…
Lifestyle

Osho: “Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha!”

1 Minute čitanja
“Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha. Shvatite ovaj strah, inače ćete postati mrtvo tijelo prije nego što vam…