Lifestyle

WC šolja će zamirisati kao parfem: Napravite mirišljave loptice od 3 sastojka

1 Minute čitanja
wc solja

WC šolja će divno mirisati

Napravite mirišljave loptice za wc šolju i uništite sve bakterije!
Za pripremu mirišljavih bombica biće potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje bi bilo ulje nekog jačeg mirisa,i sa antibakterijskim dejstvom (lavanda, narandža, menta, limun itd).

Pribor: duboka činija, silikonska lopatica (može plastična ili drvena kašika), raspršivač i silikonski kalupi (nije obavezno).

Kako pripremiti: Na 1 jedinicu limuntusa potrebno je 2,5 jedinice sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U dubokoj činiji promiješajte sodu i limuntus. U smjesu dodajte eterično ulje i ponovo dobro promiješajte. U smjesu možete dodati i neku boju u prahu (prehrambenu), a možete ostaviti i bezbojne. U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuhanu hladnu vodu.

Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smjesu iz raspršivača i promiješati. Ne vlažiti previše, samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smjesa „prokuha“ i od bombica neće biti ništa.

Potrebno je prskati i miješati smjesu desetak puta. Ne treba da bude suviše mokra, tek malo navlažena.

U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) preručite pripremljenu smjesu.

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače ispresujete smjesu u kalupima, bombice će se duže vrijeme rastvarati u vodi, u suprotnom će se brže rastvarati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovine, da bi smjesa mogla još malo da raste.

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata, a zatim ih čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli.

Način korišćenja: Jednostavno, bacite šušteću bombicu u wc šolju. Za vrijeme „ključanja“, bombica osvježava i miriše.

Bombice možete poretati u kupatilu, veoma lijepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC šolju.

krstarica.com

Vezane objave
Lifestyle

Kako prepoznati negativne ljude?

4 Minute čitanja
S negativnim se ljudima teško nositi i ako niste pažljivi, takav odnos može potkopati vašu vlastitu energiju. Evo kako ćete ih prepoznati!…
Lifestyle

Osho: “Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha!”

1 Minute čitanja
“Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha. Shvatite ovaj strah, inače ćete postati mrtvo tijelo prije nego što vam…
Lifestyle

Izgubi čovjek svoj život tolerirajući sve i svašta!

2 Minute čitanja
Kažu sve treba prihvatiti i sve tolerirati, ali se pitamo gdje je granica. Misli li se doista pod riječju „sve“ na svaki…