Regija

Vučić sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati

1 Minute čitanja
aleksandar vucic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati. Vučić će predsjedavati sjednicom koja će se održati u zgradi Glavnog tajništva predsjednika republike. Vučić će na temu eskalacije na Kosovu gostovati i u Dnevniku Radiotelevizije Srbije u 19 sati i 30 minuta. 

Srpski mediji spominju navodne prijetnje kosovskog premijera Kutrija da će večeras “napasti Srbe na barikadama svim raspoloživim sredstvima”.

Kao izvor za takve informacije mediji u Srbiji navode predsjednika Srpske liste Gorana Rakića koji je izjavio da je, prema informacijama koje ima, Kurti svojim sigurnosnim strukturama najavio da će večeras poslati naoružane specijalce Rosu i ostale jedinice na sjever Kosova. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kosovski premijer Srbiji: Na agresiju ćemo odgovoriti svom snagom

albin kurti
Foto: Valdrin Xhemaj/PIXSELL

KOSOVSKI premijer Albin Kurti reagirao je nakon napete situacije koja se stvorila na graničnim prijelazima Brnjak i Jarinje na sjeveru Kosova. Kurti je na Facebooku poručio da Kosovo ne želi sukobe, već napredak i mir.

No, kako kaže Kurti, Kosovo će na agresiju odgovoriti svom snagom. Kurti je na Facebooku napisao da će to, ako ove akcije EU i SAD ne osude, biti stimulans službenom Beogradu da dodatno potakne destabilizaciju Kosova.

Srpski političar i mediji: Kurti večeras udara na sjever Kosova

SRPSKI političar s Kosova izrekao je dramatičnu najavu o tome da kosovski premijer Albin Kurti za večeras sprema žestok napad na Srbe. Mediji u Srbiji upravo taj navodni plan Kurtija navode kao razlog za to što je premijer Srbije Aleksandar Vučić za večeras sazvao hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da je, prema informacijama koje ima, premijer Kosova Albin Kurti na sastanku sa svojim sigurnosnim strukturama najavio da će “večeras poslati do zuba naoružan ROSU (specijalne jedinice policije, op.a.) i ostale jedinice na sjever Kosova i Metohije da progoni naš narod i sprovodi Oluju”.

“Pozivamo KFOR da spriječi upad ROSU-a na sjever Kosova i Metohije jer je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi”, poručio je Rakić.

“Ovo je trenutak kada je odgovornost na KFOR-u i EULEX-u da spriječe kaos koji Kurti sprema”, naglasio je Rakić.

Izvor: Index.hr

Vezane objave
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…
Regija

Hrvatska: Najviše dozvola za rad izdano državljanima BiH

1 Minute čitanja
Najviše dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj ove godine je izdano državljanima BiH, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova RH.Od ukupno 86.032…
Regija

Grom udario ribara i nanio mu teške opekotine

1 Minute čitanja
Na Dunavu kod Kladova, u Srbiji, došlo je do nesreće, kada je usljed nevremena grom udario 41-godišnjeg ribara i nanio mu opekotine…