Regija

Vučić: Dat ćemo prvo zemljama iz ‘Otvorenog Balkana’, a potom BiH i Crnoj Gori

1 Minute čitanja
VUČIĆ aleksandar na press konferenciji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država ima dovoljno osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za potrebe stanovništva, te da će biti njihovog izvoza u susjedne zemlje u mjeri koja neće ugroziti potrebe građana Srbije.

“Razgovarat ćemo sa svima. Dat ćemo onoliko koliko je ugovoreno i onoliko koliko smatramo da možemo da damo, a da nijednog sekunda ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. Najprije zemljama u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’, a potom Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao prvim susjedima“, kazao je Vučić novinarima.

On je rekao da se situacija oko trgovine hranom u svijetu komplikuje, ističući kako je već očigledno da će biti velikih nedostataka hrane, bez obzira na rast cijena na berzama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Ne komplikuju se za našu zemlju i potrebe naše zemlje. Naši građani imaće dovoljno. Mi imamo značajno više nego što su naše potrebe i moramo u regionu to da rasporedimo”, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije je dodao da se od Srbije traže velike količine brašna i ulja, ali da da razumije sve koji žele da se domaćinski odnose prema svom stanovništvu i obezbjede dovoljne zalihe hrane.

N1

Vezane objave
Regija

Grom udario ribara i nanio mu teške opekotine

1 Minute čitanja
Na Dunavu kod Kladova, u Srbiji, došlo je do nesreće, kada je usljed nevremena grom udario 41-godišnjeg ribara i nanio mu opekotine…
Regija

Izdato upozorenje za vremenske neprilike u Crnoj Gori, moguće poplave

1 Minute čitanja
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je upozorenje na loše vremenske prilike danas i sutra. Iz ZHMS-a upozoravaju na…
Regija

OPSADNO STANJE U KARLOVCU Pucano iz automatskog oružja, IMA MRTVIH

2 Minute čitanja
Jedan ubijeni muškarac te jedna ozlijeđena osoba epilog je večerašnje opsade na Lemić Brdu u Karlovcu kad je u sumanuti oružani pohod…