Regija

Vučić: Dat ćemo prvo zemljama iz ‘Otvorenog Balkana’, a potom BiH i Crnoj Gori

1 Minute čitanja
VUČIĆ aleksandar na press konferenciji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država ima dovoljno osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za potrebe stanovništva, te da će biti njihovog izvoza u susjedne zemlje u mjeri koja neće ugroziti potrebe građana Srbije.

“Razgovarat ćemo sa svima. Dat ćemo onoliko koliko je ugovoreno i onoliko koliko smatramo da možemo da damo, a da nijednog sekunda ne ugrozimo potrebe domaćeg stanovništva. Najprije zemljama u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan’, a potom Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao prvim susjedima“, kazao je Vučić novinarima.

On je rekao da se situacija oko trgovine hranom u svijetu komplikuje, ističući kako je već očigledno da će biti velikih nedostataka hrane, bez obzira na rast cijena na berzama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Ne komplikuju se za našu zemlju i potrebe naše zemlje. Naši građani imaće dovoljno. Mi imamo značajno više nego što su naše potrebe i moramo u regionu to da rasporedimo”, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije je dodao da se od Srbije traže velike količine brašna i ulja, ali da da razumije sve koji žele da se domaćinski odnose prema svom stanovništvu i obezbjede dovoljne zalihe hrane.

N1

Vezane objave
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…
Regija

Vučić sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati

1 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati. Vučić će predsjedavati sjednicom koja će se održati…
Regija

Hrvatska: Najviše dozvola za rad izdano državljanima BiH

1 Minute čitanja
Najviše dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj ove godine je izdano državljanima BiH, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova RH.Od ukupno 86.032…