Regija

Vučić: Bošnjaci kažu da RS ne može da bude država, a priznaju Kosovo kao državu

2 Minute čitanja
vucic politika

naša stranka usk kandidati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji “Hit tvit” na televiziji Pink rekao je da neće komentirati ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog jer bi to imalo ozbiljne političke konotacije.

– Sve što bih vam rekao imalo bi ličnu konotaciju i velike posljedice po građane Srbije, zato to ne mogu da učinim. Govorit ću o stvarima koje nisu građani mogli da čuju i o tome kako je Srbija pogođena. Ja sam predsjednik Srbije, moj posao je da vodim računa o Srbiji – rekao je on, prenosi B92.

Naglasio je da je poslije Nikole Pašića dobio prvi orden od ruskog predsednika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Moja ćerka je išla u rusku školu. Ona govori perfektno ruski jezik. Mi ostali se dovoljno sporazumijevamo i tim političkim jezikom. Sve ovo nas užasno pogađa. Moram posebno da vodim računa o Srbiji – naveo je Vučić.

O ratu u Ukrajini rekao je da “se nalazimo u jednoj vrsti svjetskog sukoba”.

– Ljudi moraju da razumiju da to nije ono što gledamo na televiziji. To je jedan dio. Sukob pogađa našu zemlju – poručio je Vučić.

Dodao je i da kada Nijemci kažu da će prestati da radi njemačka ekonomija i kada poručuju građanima da se kraće kupaju, to je samo jedan dio posledica.

– Hrvatska koja je protjerala ruske diplomate, uvela sankcije i ima sve pluseve na Zapadu, “uspjela” je da se zaduži na svjetskom tržištu po puno većoj kamati nego ranije. Pitanje je da li mi sada možemo da izlazimo na svjetsko tržište ili ćemo morati da se zadužujemo kod nekog od naših prijatelja – naveo je predsjednik Srbije.

Rekao je i da misli da su ključni odnosi s Bošnjacima.

– Suočeni smo sa patoliškim licemjerjem sa svih strana, mislim da su ključni odnosi u budućnosti, odnosi koje ćemo morati da razvijamo sa Bošnjacima, ali oni kažu da Republika Srpska ne može da bude država, a priznaju Kosovo kao državu i ne smeta im što ih naoružavaju – rekao je Vučić, prenosi Telegraf.

Uz to pitaju zašto ja puštam Dodika da priča sa mnom o čemu hoće, kao da sam ja policajac, istakao je Vučić.

Vezane objave
Regija

OPSADNO STANJE U KARLOVCU Pucano iz automatskog oružja, IMA MRTVIH

2 Minute čitanja
Jedan ubijeni muškarac te jedna ozlijeđena osoba epilog je večerašnje opsade na Lemić Brdu u Karlovcu kad je u sumanuti oružani pohod…
Regija

U potpunosti se provodi odluka Vlade Srbije, u BiH ne ulazi mlijeko iz te države

2 Minute čitanja
Odluka Vlade Srbije o zabrani izvoza sirovog i pasterizovanog mlijeka, osim za Sjevernu Makedoniju i Albaniju, s ciljem omogućavanja redovnog snabdijevanja svog…
Regija

Vučić: Nikad nećemo priznati Kosovo, sukob bi bio katastrofalan za Srbiju

2 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je obraćanje zastupnicima u Skupštini Srbije, navodeći da su je situacija oko Kosova nepovoljna po Srbiju, posebno…