Zabava

Vlada FBiH je predložila građanima da pređu na pola potrošačke korpe

1 Minute čitanja
fadil novalic foto

Mjesečna potrošačka korpa je za svega nekoliko dana skočila za oko 200 KM. Građani koji svakako jedva sastavljaju kraj s krajem ogorčeni su zbog ovog poteza, a Vlada Federacije BiH je odlučila da im izađe na susret i pruži konkretna rješenja.

“I mi kao i građani živimo u istoj zemlji i kupujemo iste stvari, tako da nema potrebe da bilo ko misli da nas ne dotiče porast cijena. Želim da razjasnim jednu stvar, a to je da mi kao vlada zaista želimo pomoći u ovom teškom trenutku. Zbog trenutne krize i praznog budžeta nismo u mogućnosti da pružimo finansijsku pomoć, ali svakako da smo tu da građanima damo konkretne savjete kako da prebrode ovaj period ”, rekao je premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.

Novalić naglašava da je Vlada otvorila besplatni kontakt telefon, gdje će građani moći da traže profesionalne savjetodavne usluge 24 sata dnevno.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Naš prvi korak je da posavjetujemo građane da sa pune potrošačke korpe pređu na pola, a naši stručnjaci će im pomoći u tome. Dakle zašto kupovati bespotrebne namirnice i veće količine, kada se sa tako malo mogu napraviti čuda. Svi kukaju da je kilogram piletine skoro 14 maraka, ali zašto kupiti kilogram? Kupite fino 150, 200 grama izrežite na male zalogaje, dodajte malo povrća i imate super vok. Ne znam što da se razbacujemo kada nema potrebe”, dodao je Novalić.

Pored smanjenja količine namirnica, savjetnici će također upućivati ​​građane šta je potrebno da imaju u frižideru a šta ne, kako bismo mogli riješiti bespotrebne namirnice i sačuvati koji dinar.

(Tekst je satiričnog sadržaja-šatro.info)

Vezane objave
Zabava

Nermin Puškar uživo - Corner muzički klub BHRT 

1 Minute čitanja
U prvom izdanju treće sezone emisije Corner – Muzički klub BHRT ugostili smo jedno od najprepoznatljivijih pjevačkih i autorskih imena domaće scene…
Zabava

TEST zbog kojeg ćete se smijati sami sebi: Samo 3 laka pitanja otkrivaju stanje vašeg mozga :-)

1 Minute čitanja
“Protegnite” svoje vijuge i možda ćete se čak malo i nasmijati zbog ovog testa. Riješite ga i saznajte u kakvom vam je…
Zabava

Test: Odaberite vuka i otkrijte što vas čeka u ovoj životnoj fazi!

2 Minute čitanja
S čime ćete se suočiti u ovoj životnoj fazi, što vas čeka? Odaberite vuka koji vas najviše doziva i otkrijte odgovor. ❋…