Svijet

Vitalij Kličko poslao poruku- Mi se spremamo i branit ćemo Kijev

1 Minute čitanja
vitalij klicko

Rusija okuplja trupe sve bliže i bliže Kijevu, napisao je gradonačelnik ukrajinske prijestonice Vitalij Kličko (Klitschko) u onlajn objavi u srijedu, prenosi Reuters.

– Mi se spremamo i branit ćemo Kijev – poručio je Kličko i dodao: Kijev stoji i stajat će.

Kličko je rekao za CNN da je, iako je putovao svijetom predstavljajući svoju zemlju kao bokser u Kući slavnih, trenutno “veoma ponosan što je Ukrajinac”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ostali smo ispred jedne od najjačih vojski na svijetu. – Volja da budemo nezavisni je glavni prioritet za nas. I mi branimo svoje porodice, naš grad, našu zemlju i našu budućnost – rekao je on. 

Kličko je takođe pozvao zemlje da podrže Ukrajinu, jer će bez nje biti “teško opstati”. Kličko je rekao da infrastruktura — struja, grijanje i voda – u Kijevu radi i radi. Rekao je da su vlasti u direktnoj komunikaciji s Crvenim križem i drugim humanitarnim organizacijama, koje su poslale hranu i podršku koja je na putu za ukrajinski glavni grad.

Ono što Kijevu zaista treba, rekao je Kličko, su “strože sankcije Rusiji”.

Njegov brat Vladimir se oglasio na Twitteru, gdje je pozvao na prekid rata.

– Zaustavite rat, odmah! – napisao je Vladimir Kličko.

izvor:avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….