Vijesti BiH

Video uživo: Usvaja se državni budžet koji znači i povećanje plata političarima

1 Minute čitanja
parlament bih 1

Danas u 11 sati je počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će biti razmatrano i povećanje plata funkcionerima državne vlasti i uposlenima u državnim institucijama.

Predstavnički dom Parlamenta BiH je prije tri dana usvojio budžet za ovu godinu, koji podrazumijeva povećanje plata parlamentarcima, ministrima Vijeća ministara i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine za 500 KM, a radnicima državnih institucija do 100 KM.

Eventualno glasanje protiv budžeta znači da ni “obični” radnici neće dobiti povećanje plate. Očekuje se burna sjednica, a možete je pratiti u videu ispod.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…