Vijesti BiH

Velike gužve na mnogim graničnim prijelazima u BiH, padavine usporavaju saobraćaj

1 Minute čitanja
gp maljevac 19.08

Na brojnim graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini stvorila se velika gužva. Veći promet vozila je na ulazu u BiH, no na prijelazima Bijača, Gradina i Bosanska Gradiška gužve su u oba smjera.

Razlog gužvi na graničnim prijelazima svakako je ljetna sezona i period godišnjih odmora, no sve dodatno pojačava to što je petak, odnosno početak neradnog vikenda.

Iz BIHAMK-a su saopćili da je najfrekventnije na prijelazima GP Rača, GP Šepak, GP Gradiška, GP Bijača, Gradina i GP Maljevac – Velika Kladuša.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Velikoj Kladuši gužve su na ulazu u BiH, dok iz AMS-a navode da je na prijelazima Doljani, Deleuša i Brod frekventno na izlazu.

Na linku HAK kamere vidi se da je prometno i na prijelazima GP Maljevac, GP Orašje, GP Vinjani Donji te GP Ivanica kod Trebinja.

Stanje na graničnim prijelazima ukoliko planirate dolazak u BiH, ili na odmor van BiH, možete provjeriti na linku HAK kamere ili na stranicama BIHAMKA

Na ostalim graničnim prijelazima frekvencija vozila je pojačana, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Frekventno je i na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini.

“Dodatno, upozoravamo na kišu koja povremeno pada i pričinjava poteškoće vozačima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na vrijeme provjerite vaše vozilo, potrebnu dokumentaciju za putovanje, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duga čekanja”, saopćili su iz BIHAMK-a.

izvor: Klix

Vezane objave
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…