Vijesti BiH

Velike gužve na mnogim graničnim prijelazima u BiH, padavine usporavaju saobraćaj

1 Minute čitanja
gp maljevac 19.08

Na brojnim graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini stvorila se velika gužva. Veći promet vozila je na ulazu u BiH, no na prijelazima Bijača, Gradina i Bosanska Gradiška gužve su u oba smjera.

Razlog gužvi na graničnim prijelazima svakako je ljetna sezona i period godišnjih odmora, no sve dodatno pojačava to što je petak, odnosno početak neradnog vikenda.

Iz BIHAMK-a su saopćili da je najfrekventnije na prijelazima Rača, Šepak, GP Gradiška, Bijača, Gradina i GP Maljevac – Velika Kladuša.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Velikoj Kladuši gužve su na ulazu u BiH, dok iz AMS-a navode da je na prijelazima Doljani, Deleuša i Brod frekventno na izlazu.

Na linku HAK kamere vidi se da je prometno i na prijelazima GP Maljevac, GP Orašje, GP Vinjani Donji te GP Ivanica kod Trebinja.

Stanje na graničnim prijelazima ukoliko planirate dolazak u BiH, ili na odmor van BiH, možete provjeriti na linku HAK kamere ili na stranicama BIHAMKA

Na ostalim graničnim prijelazima frekvencija vozila je pojačana, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Frekventno je i na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini.

“Dodatno, upozoravamo na kišu koja povremeno pada i pričinjava poteškoće vozačima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na vrijeme provjerite vaše vozilo, potrebnu dokumentaciju za putovanje, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duga čekanja”, saopćili su iz BIHAMK-a.

Audio izvještaj Bihamka o stanju na cestama

izvor: Klix

Vezane objave
Vijesti BiH

Ako ste vidjeli da je pelet skuplji od 561,60 KM, evo gdje možete prijaviti

1 Minute čitanja
Federalni tržišni inspektorat nastavlja pojačani nadzor nad formiranjem cijena peleta u FBiH Federalni tržišni inspektorat od subote, 12. novembra 2022. godine vrši…
Vijesti BiH

Centralna banka BiH pušta u opticaj dodatne količine kovanog novca

1 Minute čitanja
Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) će od 28.11.2022. godine pustiti u opticaj kovanice konvertibilne marke u apoenu od 5 KM i…
Vijesti BiH

Vremenska prognoza:Stigla ciklona, donosi oblačnost, lokalno kišu ali i pojačan vjetar u brdsko-planinskim krajevima

1 Minute čitanja
U nastavku dana u Hercegovini, jugozapadu i dijelu zapadu Bosne česta kiša i lokalno jači pljuskovi sa grmljavinom. U ostatku zemlje uglavnom…