Vijesti BiH

Velike gužve na mnogim graničnim prijelazima u BiH, padavine usporavaju saobraćaj

1 Minute čitanja
gp maljevac 19.08

Na brojnim graničnim prijelazima u Bosni i Hercegovini stvorila se velika gužva. Veći promet vozila je na ulazu u BiH, no na prijelazima Bijača, Gradina i Bosanska Gradiška gužve su u oba smjera.

Razlog gužvi na graničnim prijelazima svakako je ljetna sezona i period godišnjih odmora, no sve dodatno pojačava to što je petak, odnosno početak neradnog vikenda.

Iz BIHAMK-a su saopćili da je najfrekventnije na prijelazima Rača, Šepak, GP Gradiška, Bijača, Gradina i GP Maljevac – Velika Kladuša.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Velikoj Kladuši gužve su na ulazu u BiH, dok iz AMS-a navode da je na prijelazima Doljani, Deleuša i Brod frekventno na izlazu.

Na linku HAK kamere vidi se da je prometno i na prijelazima GP Maljevac, GP Orašje, GP Vinjani Donji te GP Ivanica kod Trebinja.

Stanje na graničnim prijelazima ukoliko planirate dolazak u BiH, ili na odmor van BiH, možete provjeriti na linku HAK kamere ili na stranicama BIHAMKA

Na ostalim graničnim prijelazima frekvencija vozila je pojačana, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Frekventno je i na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini.

“Dodatno, upozoravamo na kišu koja povremeno pada i pričinjava poteškoće vozačima. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Na vrijeme provjerite vaše vozilo, potrebnu dokumentaciju za putovanje, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duga čekanja”, saopćili su iz BIHAMK-a.

Audio izvještaj Bihamka o stanju na cestama

izvor: Klix

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…