Regija

Velika potraga uz granicu BiH – Srušio se avion kod Rakovice

1 Minute čitanja
Cessna rakovica

Sportski avion Cessna s četiri putnika srušio se danas sjeverno od Rakovice, objavio je HGSS.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom avionu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio OKC MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija. Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu. Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uz MUP, na terenu je 30 članova HGSS-a. U dolasku je još 30 članova među kojima i K9 timovi koji su u trenutku dojave o nesreći imali licencu za potražne timove na Sljemenu.

cesna rakovica pad aviona

Prema podacima policije, pilot aviona bio je Švicarac, a putnici su bili dvoje državljana Njemačke i jedna osoba s hrvatskim državljanstvom. 

Tu je informaciju policija dobila u najavi leta od oblasne kontrole leta Split, rekao je za Novu TV načelnik PU karlovačke Darko Bratić.

Pročelnik HGSS-a Josip Granić rekao je za RTL da za sada nemaju nikakav trag – osim jednog.

“Jedini tragovi su informacije od građana koji su rekli da su čuli zrakoplov kako kruži”, kazao je.

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…