Vijesti BiH

Uprava za indirektno oporezivanje usvojila koeficijente za raspodjelu prihoda

1 Minute čitanja
uprava za ind.oporezivanje

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) usvojio je u utorak Odluku o privremenim koeficijentima raspodjele sredstava s Jedinstvenog računa za razdoblje april – juni 2022. godine po kojoj  Federaciji BiH pripada 63,01 posto, Republici Srpskoj 33,44 posto te Brčko Distriktu BiH 3,55 posto.

Na današnjoj sjednici usvojena je odluka kojom se utvrđuje iznos drugog privremenog poravnanja raspodjele preostalog iznosa neizravnih poreza između FBiH i Republike Srpske za 2021. godinu, te način njezine realizacije, priopćeno je iz UINO-a.

Na ime drugog privremenog poravnanja preostalog iznosa neizravnih poreza za 2021. godinu, Republika Srpska dužna je isplatiti 9.281.415,35 maraka Federaciji BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Članovi Upravnog odbora UINO-a danas nisu usvojili prijedlog odluke o privremenoj raspodjeli dijela prihoda od cestarina za izgradnju autocesta i cesta jer nije bilo suglasnosti među entitetima.

S obzirom na to da već duže vrijeme ne postoji suglasnost među entitetskim vladama o ovoj raspodjeli, UO je ranije usvojio zaključak o formiranju radne skupine koja će nakon svih analiza ponuditi odluku o konačnoj raspodjeli prihoda od cestarine.

Upravni odbor usvojio je i odluku o visini stope kompenzatorne kamate koja iznosi 12 posto i odnosi se na prvih šest mjeseci ove godine.

Upravni odbor UINO-a danas je odobrio mišljenje dano na Prijedlog odluke o carinskoj tarifi za 2022. godinu. Također, usvojeno je izvješće o radu UINO-a za 2021. godinu.

Upravni odbor primio je znanju mišljenje Uprave na izmjene i dopune Zakona o PDV-u i Zakona o trošarinama u BiH. Mišljenje UINO već je dostavljeno Parlamentarnoj skupštini BiH sa svim analizama i procjenama u vezi s ovim zakonima, navodi se u priopćenju.

fena

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…