Regija

Ukrajinci umjesto na ‘Yarun’, letjelicu poslali na ‘Jarun’ ?

1 Minute čitanja
JARUN

Zagrepčane je u četvrtak iza 23 sata uznemirila eksplozija. Na Jarun se srušila, kako stvari stoje, bespilotna letjelica. Kako je rekao stručnjak za vojnu avijaciju, najvjerojatnije se radi o ukrajinskoj bespilotnoj letjelici Tu-141.

Na ostacima letjelice vidjela se crvena petokraka i ćirilični natpis. Stručnjak je objasnio da je to bespilotna letjelica iz sovjetske ere koju su Ukrajinci upogonili nakon 2014. godine i jedini je koriste u svijetu.
Protiv Rusa je koriste za snimanje i kao mamac. To je, kako je objasnio, više krstareća raketa nego tradicionalna bespilotna letjelica, lansira se iz prikolice, a rute se unaprijed odredi.
Ne nosi oružje, koristi se za snimanje i prikupljanje podataka, a slijeće pomoću padobrana. Na mjestu pada zagrebačka policija pronašla je dva padobrana. Kako je ukrajinska bespilotna letjelica iz sovjetske ere završila na Jarunu?
Postoji jedna poprilično nevjerojatna teorija. Kako je objasnio stručnjak, to je letjelica koja ima unaprijed zadanu rutu. I sad ide onaj zanimljivi dio. U Ukrajini postoji mjesto Yarun, nalazi se u žitomirskoj oblasti, između Kijeva i Lavova.
Nije nemoguće da su je Ukrajinci programirali za snimanje i da je došli do pogreške Yarun – Jarun pa je bespilotna letjelica, umjesto ukrajinskog Yaruna, snimala najpoznatije zagrebačko jezero.
I dalje ostaje poprilično veliki upitnik kako je moguće da krstareća raketa, koja leti na šest kilometara brzinom do 900 km/h prođe sve NATO radare i protuzračne obrane i padne ravno na Zagreb, pišu 24sata.hr.

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…