Vijesti BiH

Uhapšeno još 20 osoba u Banjaluci zbog ubistva Radenka Bašića

1 Minute čitanja
policija rs a

Dvadeset osoba uhapšeno je noćas u akciji MUP-a Republike Srpske na području Banjaluke zbog ubistva policijskog službenika Radenka Bašića iz Prijedora.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru istrage započete 21. marta ove godine na rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, dana 26. na 27. mart lišili slobode i izvršili kriminalističku obradu nad 20 lica s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela”,  saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Istakli su da su aktivnosti realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iz MUP-a navode da su tokom ovih aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor 24.03.2022. godine, identifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela.

“Nad ovim licima je u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela”, dodaju iz policije.

U toku je i dalja opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

MUP Republike Srpske prethodno je saopštio da su uhapšena dva lica u sklopu istrage o ubistvu Radenka Bašića, a kako je ATV objavio, jedan od njih je Aleksandar Miljatović, koji se, prema našim saznanjima, sumnjiči da je upucao Bašića.

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…
×
Vijesti BiH

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića