Vijesti BiH

Uhapšeno još 20 osoba u Banjaluci zbog ubistva Radenka Bašića

1 Minute čitanja
policija rs a

Dvadeset osoba uhapšeno je noćas u akciji MUP-a Republike Srpske na području Banjaluke zbog ubistva policijskog službenika Radenka Bašića iz Prijedora.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru istrage započete 21. marta ove godine na rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, dana 26. na 27. mart lišili slobode i izvršili kriminalističku obradu nad 20 lica s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela”,  saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Istakli su da su aktivnosti realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iz MUP-a navode da su tokom ovih aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor 24.03.2022. godine, identifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela.

“Nad ovim licima je u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela”, dodaju iz policije.

U toku je i dalja opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

MUP Republike Srpske prethodno je saopštio da su uhapšena dva lica u sklopu istrage o ubistvu Radenka Bašića, a kako je ATV objavio, jedan od njih je Aleksandar Miljatović, koji se, prema našim saznanjima, sumnjiči da je upucao Bašića.

Vezane objave
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…
Vijesti BiH

Gužve na tri bh. granična prijelaza, na ostalim se čeka 30 minuta 25.12

1 Minute čitanja
Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima GP Maljevac Velika Kladuša, GP Gradina i Granični prelaz…
×
Vijesti BiH

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića