Vijesti BiH

Uhapšeno još 20 osoba u Banjaluci zbog ubistva Radenka Bašića

1 Minute čitanja
policija rs a

naša stranka usk kandidati

Dvadeset osoba uhapšeno je noćas u akciji MUP-a Republike Srpske na području Banjaluke zbog ubistva policijskog službenika Radenka Bašića iz Prijedora.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u okviru istrage započete 21. marta ove godine na rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, dana 26. na 27. mart lišili slobode i izvršili kriminalističku obradu nad 20 lica s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela”,  saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Istakli su da su aktivnosti realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iz MUP-a navode da su tokom ovih aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor 24.03.2022. godine, identifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela.

“Nad ovim licima je u toku kriminalistička obrada, te izuzimanje i dokumentovanje svih predmeta i tragova koji potiču iz izvršenja ovog krivičnog djela”, dodaju iz policije.

U toku je i dalja opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

MUP Republike Srpske prethodno je saopštio da su uhapšena dva lica u sklopu istrage o ubistvu Radenka Bašića, a kako je ATV objavio, jedan od njih je Aleksandar Miljatović, koji se, prema našim saznanjima, sumnjiči da je upucao Bašića.

Vezane objave
Vijesti BiH

Julius Meinl: Prvog oktobra besplatna šoljica vrhunske kafe i cijelo stablo u njoj

1 Minute čitanja
Ovo je kampanja Julius Meinla, brenda koji na ovaj način na odabranim lokacijama nudi besplatnu kafu, istovremeno provodeći misiju za zaštitu planete…
Vijesti BiH

Crveni križ, policija i INZ zajedno rade na povećanju sigurnosti u školama

2 Minute čitanja
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica inicirao je održavanje stručnog skupa na temu “Povećanje sigurnosti u školama” u okviru kojeg su…
Vijesti BiH

Da li će kompromitovana Diana Kajmaković biti suspendovana i udaljena iz Tužilaštva BiH?

3 Minute čitanja
Nakon što je državna tužiteljica Diana Kajmaković spominjana u Sky aplikaciji, a zatim prebačena u drugi odjel Tužilaštva BiH, danas su uslijedile…
×
Vijesti BiH

Za ubistvo Bašića uhapšen Aleksandar Miljatović