Svijet

U tornadu u Ajovi više poginulih

1 Minute čitanja
tornado ajova

Najmanje sedmoro ljudi, uključujući dvoje djece, poginulo je usljed tornada u američkoj državi Ajovi, saopštili su zvaničnici.

Oni su rekli da je šestoro ljudi poginulo u Okrugu Medison, dok je jedan smrtni slučaj prijavljen u Čaritonu, gradu u Okrugu Lukas.

U Okrugu Medison povrijeđeno je četvoro ljudi, od kojih je troje u ozbiljnijem stanju, a jedna osoba je životno ugrožena, izjavio je direktor Agencije za upravljanje kriznim situacijama u Okrugu Medison Diogenes Ajala.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je savjetovao da se ne ide u pomenuta područja, te da se stanovništvu u tim dijelovima Ajove “da prostora da sami počiste” nakon oluje.

Ajala je naglasio da se treba obratiti vlastima u slučaju da neko ima podatak da je neko nestao, javio je “Njujork tajms”.

Prema njegovoj procjeni, uništeno je između 25 i 30 kuća.

Koordinator za upravljanje vanrednim situacijama u Okrugu Lukas Majk Lem izjavio je da je u tom dijelu Ajove povrijeđeno nekoliko lica, od kojih jedno teže, te da je uništeno između četiri i šest kuća.

On je istakao da tornado inače nije čudna pojava za to područje, ali da su rijetke oluje koje su toliko jake da nanesu veću materijalnu štetu.

Državna meteorološka služba u SAD saopštila je da je preliminarna procjena fotografija i video-snimaka iz Ajove nagovještava da je nanesena materijalna šteta, a izmjerena brzina vjetra je oko 217 kilometara na čas.

Zvaničnici su najavili da će timovi za vanredne situacije tokom dana dalje istražiti štetu. 

bhrt

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…