Svijet

U tornadu u Ajovi više poginulih

1 Minute čitanja
tornado ajova

naša stranka usk kandidati

Najmanje sedmoro ljudi, uključujući dvoje djece, poginulo je usljed tornada u američkoj državi Ajovi, saopštili su zvaničnici.

Oni su rekli da je šestoro ljudi poginulo u Okrugu Medison, dok je jedan smrtni slučaj prijavljen u Čaritonu, gradu u Okrugu Lukas.

U Okrugu Medison povrijeđeno je četvoro ljudi, od kojih je troje u ozbiljnijem stanju, a jedna osoba je životno ugrožena, izjavio je direktor Agencije za upravljanje kriznim situacijama u Okrugu Medison Diogenes Ajala.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je savjetovao da se ne ide u pomenuta područja, te da se stanovništvu u tim dijelovima Ajove “da prostora da sami počiste” nakon oluje.

Ajala je naglasio da se treba obratiti vlastima u slučaju da neko ima podatak da je neko nestao, javio je “Njujork tajms”.

Prema njegovoj procjeni, uništeno je između 25 i 30 kuća.

Koordinator za upravljanje vanrednim situacijama u Okrugu Lukas Majk Lem izjavio je da je u tom dijelu Ajove povrijeđeno nekoliko lica, od kojih jedno teže, te da je uništeno između četiri i šest kuća.

On je istakao da tornado inače nije čudna pojava za to područje, ali da su rijetke oluje koje su toliko jake da nanesu veću materijalnu štetu.

Državna meteorološka služba u SAD saopštila je da je preliminarna procjena fotografija i video-snimaka iz Ajove nagovještava da je nanesena materijalna šteta, a izmjerena brzina vjetra je oko 217 kilometara na čas.

Zvaničnici su najavili da će timovi za vanredne situacije tokom dana dalje istražiti štetu. 

bhrt

Vezane objave
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…
Svijet

Putin je gotov!

3 Minute čitanja
Dok budete čitali ovaj članak, on će vjerojatno biti zastario, takva je brzina napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Posljednja 72 sata ratovanja u…
Svijet

Cijene nafte padaju zbog ograničenja u Kini povezanih s COVID-om i mogućih povećanja kamatnih stopa

1 Minute čitanja
Cijene nafte pale su u ponedjeljak, dok su izgledi za povećanje globalne potražnje za gorivom zasjenjeni ograničenjima zbog COVID-19 u Kini i…