Biznis

U toku su besplatne prijave za Maker Faire – najveći sajam inovacija i kreacija po prvi put u BiH

1 Minute čitanja
MAKER FAIRE

Svjetski festival Maker Faire, konačno je došao u Bosnu i Hercegovinu i održat će se 28. i 29. maja u Domu mladih i na platou Skenderija u Sarajevu.

Od tehnoloških entuzijasta i pionira, preko naučnika, inovatora, majstora svih vrsta „kraftarija“ do umjetnika i svih onih koji stvaraju – Maker Faire je mjesto na kojem svi kreativci, inovativci, krafteri, autori i kreatori – jednim izrazom “mejkeri” mogu prikazati svoj rad.
Prijave su još u toku i ne propustite priliku da učestvujete na ovom događaju koji slavi nauku, kreativnost i inovativnost te prikažete svoj rad javnosti.

Fablab Sarajevo,  organizator sajma, već godinama je posvećen mladim ljudima stvarajući im što bolji prostor za iskazivanje njihove kreativnosti, inovativnosti i intelekta. Vođeni istom željom i ciljevima donosimo atmosferu Maker Faire-a i u Sarajevo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prvi Maker Faire je održan u Kaliforniji 2006. g., a danas se održava preko 200 Maker Faire-ova širom svijeta. Maker Faire obuhvata tehnologiju, edukaciju, nauku, umjetnost, zanate, inženjering, gastronomiju, održivost te proizvodnju i stvaranje svih vrsta.

„Maker Faire je postao dio globalne pop-kulture, prilika za predstavljanje novih tehnologija, inovacija, ali i očuvanje starih vještina i zanata. Ovaj festival okuplja i mlade ljude i porodice. Posebno je koristan kao inspiracija i motivacija za mlade ljude koji mogu na pravim i konkretnim primjerima da vide zbog čega je obrazovanje toliko bitno“, kazali su iz FabLaba.

Poziv svim mejkerima: prijavite se i pokažite svoj rad svijetu!

Pozivamo sve kreativce, inovatore i proizvođače da iskoriste mogućnost besplatne prjave i na taj način nam se pridruže 28. i 29. maja u Domu mladih i na platou Skenderija sa svojim kreacijama, proizvodima i inovacijama.

Mejker ste? Volite da stvarate nešto kreativno, inovativno ili inspirativno? Imate zanimljiv projekat, proizvod ili eksperiment? Želite podijeliti svoje znanje sa drugima? Prijave su sada otvorene!

Dođite, pokažite šta znate i zabavite se, jer obećavamo – ne postoji dosadan Maker Faire!

PRIJAVA:https://sarajevo.makerfaire.com/prijava/

Vezane objave
Biznis

АLKALOID predstavio rezultate rada za prvi kvartal 2024

3 Minute čitanja
Аlkaloid sa rastom konsolidovanih prodaja od 13%, u vrijednosti od 79,9 miliona eura, konsolidovana neto-dobit od 7,8 miliona eura i sa investicijama…
Biznis

U Bihaću otvorena treća dm prodavnica

2 Minute čitanja
Osluškujući potrebe i želje kupaca najveći drogerijski lanac u BiH dm otvorio je novu prodavnicu u Bihaću. Treća po redu dm prodavnica…
Biznis

Berza plemenitih metala

2 Minute čitanja
Berza plemenitih metala je globalna platforma na kojoj se trguje plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i platina. Ovi metali imaju…