Biznis

U toku su besplatne prijave za Maker Faire – najveći sajam inovacija i kreacija po prvi put u BiH

1 Minute čitanja
MAKER FAIRE

Svjetski festival Maker Faire, konačno je došao u Bosnu i Hercegovinu i održat će se 28. i 29. maja u Domu mladih i na platou Skenderija u Sarajevu.

Od tehnoloških entuzijasta i pionira, preko naučnika, inovatora, majstora svih vrsta „kraftarija“ do umjetnika i svih onih koji stvaraju – Maker Faire je mjesto na kojem svi kreativci, inovativci, krafteri, autori i kreatori – jednim izrazom “mejkeri” mogu prikazati svoj rad.
Prijave su još u toku i ne propustite priliku da učestvujete na ovom događaju koji slavi nauku, kreativnost i inovativnost te prikažete svoj rad javnosti.

Fablab Sarajevo,  organizator sajma, već godinama je posvećen mladim ljudima stvarajući im što bolji prostor za iskazivanje njihove kreativnosti, inovativnosti i intelekta. Vođeni istom željom i ciljevima donosimo atmosferu Maker Faire-a i u Sarajevo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prvi Maker Faire je održan u Kaliforniji 2006. g., a danas se održava preko 200 Maker Faire-ova širom svijeta. Maker Faire obuhvata tehnologiju, edukaciju, nauku, umjetnost, zanate, inženjering, gastronomiju, održivost te proizvodnju i stvaranje svih vrsta.

„Maker Faire je postao dio globalne pop-kulture, prilika za predstavljanje novih tehnologija, inovacija, ali i očuvanje starih vještina i zanata. Ovaj festival okuplja i mlade ljude i porodice. Posebno je koristan kao inspiracija i motivacija za mlade ljude koji mogu na pravim i konkretnim primjerima da vide zbog čega je obrazovanje toliko bitno“, kazali su iz FabLaba.

Poziv svim mejkerima: prijavite se i pokažite svoj rad svijetu!

Pozivamo sve kreativce, inovatore i proizvođače da iskoriste mogućnost besplatne prjave i na taj način nam se pridruže 28. i 29. maja u Domu mladih i na platou Skenderija sa svojim kreacijama, proizvodima i inovacijama.

Mejker ste? Volite da stvarate nešto kreativno, inovativno ili inspirativno? Imate zanimljiv projekat, proizvod ili eksperiment? Želite podijeliti svoje znanje sa drugima? Prijave su sada otvorene!

Dođite, pokažite šta znate i zabavite se, jer obećavamo – ne postoji dosadan Maker Faire!

PRIJAVA:https://sarajevo.makerfaire.com/prijava/

Vezane objave
Biznis

U BiH tokom 2021. najviše ulagali Švicarska, Turska i Njemačka

1 Minute čitanja
Vlada FBiH je usvojila informaciju Federalnog ministarstva trgovine o direktnim stranim ulaganjima u Federaciji BiH za 2021. godinu. U informaciji je navedeno…
Biznis

Njemačka kompanija investira 300 milijuna eura u vjetroenergiju u Glamoču i B. Grahovu

1 Minute čitanja
Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin i šef razvojnog projekta njemačke kompanije “wpd GmbH” Andreas Chollet potpisali su sporazum u kojem su regulirani okvirni uvjeti…
Biznis

Jedan od vodećih bh. privrednika sprema novu veliku investiciju

1 Minute čitanja
U Maglaju bi uskoro trebala krenuti izgradnja nove tvornice namještaja a iza projekta stoji Hajrudin Ahmetlić iz Tešnja.Ahmetlić je, inače, vlasnik kompanije Hifa Petrol,…