Biznis

U toku su besplatne prijave za Maker Faire – najveći sajam inovacija i kreacija po prvi put u BiH

1 Minute čitanja
MAKER FAIRE

Svjetski festival Maker Faire, konačno je došao u Bosnu i Hercegovinu i održat će se 28. i 29. maja u Domu mladih i na platou Skenderija u Sarajevu.

Od tehnoloških entuzijasta i pionira, preko naučnika, inovatora, majstora svih vrsta „kraftarija“ do umjetnika i svih onih koji stvaraju – Maker Faire je mjesto na kojem svi kreativci, inovativci, krafteri, autori i kreatori – jednim izrazom “mejkeri” mogu prikazati svoj rad.
Prijave su još u toku i ne propustite priliku da učestvujete na ovom događaju koji slavi nauku, kreativnost i inovativnost te prikažete svoj rad javnosti.

Fablab Sarajevo,  organizator sajma, već godinama je posvećen mladim ljudima stvarajući im što bolji prostor za iskazivanje njihove kreativnosti, inovativnosti i intelekta. Vođeni istom željom i ciljevima donosimo atmosferu Maker Faire-a i u Sarajevo.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prvi Maker Faire je održan u Kaliforniji 2006. g., a danas se održava preko 200 Maker Faire-ova širom svijeta. Maker Faire obuhvata tehnologiju, edukaciju, nauku, umjetnost, zanate, inženjering, gastronomiju, održivost te proizvodnju i stvaranje svih vrsta.

„Maker Faire je postao dio globalne pop-kulture, prilika za predstavljanje novih tehnologija, inovacija, ali i očuvanje starih vještina i zanata. Ovaj festival okuplja i mlade ljude i porodice. Posebno je koristan kao inspiracija i motivacija za mlade ljude koji mogu na pravim i konkretnim primjerima da vide zbog čega je obrazovanje toliko bitno“, kazali su iz FabLaba.

Poziv svim mejkerima: prijavite se i pokažite svoj rad svijetu!

Pozivamo sve kreativce, inovatore i proizvođače da iskoriste mogućnost besplatne prjave i na taj način nam se pridruže 28. i 29. maja u Domu mladih i na platou Skenderija sa svojim kreacijama, proizvodima i inovacijama.

Mejker ste? Volite da stvarate nešto kreativno, inovativno ili inspirativno? Imate zanimljiv projekat, proizvod ili eksperiment? Želite podijeliti svoje znanje sa drugima? Prijave su sada otvorene!

Dođite, pokažite šta znate i zabavite se, jer obećavamo – ne postoji dosadan Maker Faire!

PRIJAVA:https://sarajevo.makerfaire.com/prijava/

Vezane objave
Biznis

Za kraj uspješne godine dm zaposlenike nagradio 13. platom

2 Minute čitanja
Opravdana titula Najpoželjnijeg poslodavca u BiH Sarajevo, 20.12.2022. – Njegovanje dobrog odnosa zaposlenika i poslodavca ključ je uspjeha dm drogerie markt, a…
Biznis

Dug propale kripto platforme FTX skoro 3,1 milijardu dolara

1 Minute čitanja
Propala digitalna platforma za transakcije u kriptovalutama FTX objavila je da 50 najvećih vjerovnika duguje gotovo 3,1 milijardu dolara. Skupini od 10…
Biznis

Milionska akvizicija: Telemach preuzima domaćeg kablovskog operatera

1 Minute čitanja
Kompanija Telemach BH u procesu je preuzimanja firme TX TV iz Tuzle. Ova akvizicija će imati efekat na maloprodajnim tržištima fiksne telefonije,…