Biznis

U Goraždu osnovana prva kompanija specijalizovana za područje kriptovaluta

2 Minute čitanja
kriptovaluta 1

Kompanija specijalizovana za savjetovanje i podršku u području kriptovaluta, jedinstvena u Bosni i Hercegovini sa vrhunskim kvalitetom obuke uz razvijene programe učenja, osnovana je u Goraždu.

Nakon višemjesečnih priprema rad kompanije ozvaničen je prijemom za brojne goste, buduće poslovne partnere i prijatelje. Obraćajući se prisutnima, osnivači kompanije Ismar i Erna Šehić istakli su da im je želja svojim primjerom motivisati ljude da se educiraju u ovoj oblasti kako bi postali finansijski neovisni. Poručili su da kreću iz Goražda, ali da se neće zaustaviti.

“Idemo mnogo koraka prije drugih u Bosni i Hercegovini, nismo htjeli čekati da nas pregazi vrijeme. Zašto ne bi radili ono što već rade u Dubaiju, New Yorku, svuda gdje kriptovalute prepoznaju kao moćno sredstvo ubrzanja nove ekonomije za nove generacije. Cilj nam je promijeniti način razmišljanja o investiranju u kriptovalute i zato pokrećemo investicioni fond koji ću ja voditi. Ovo je jedan od najboljih trenutaka za ulaganje”, naglasio je Ismar Šehić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osim edukacije u oblasti kriptovaluta, cilj novoosnovane kompanije je obuka za samostalan rad sa kriptovalutama, razumijevanje digitalnog tržišta i njihovog mjesta u tradicionalnom finansijskom sistemu.

“Osnovali smo firmu prvenstveno iz razloga da edukujemo ljude u Bosni i Hercegovini o kriptovalutama koje su uveliko zastupljene u zemljama zapadne Evrope. Sigurno da nije lako na tržištu kriptovaluta napraviti profit, ali je moguće uz pravilno znanje i njegovu upotrebu. To mnogo olakšava vaš uspjeh na tržištu. Naš cilj je da vas naučimo da pravilno tražite informacije kako bi bili uspješni u trgovanju kriptovalutama”, poručio je Šehić.

Kompanija E.I.S ima razvojnu strategiju, a u planu je i skoro otvaranje E.I.S. Real Estate čiji je idejni tvorac Erna Šehić, BA.ing građevinarstva. Njen fokus je dizajniranje, renoviranje, izdavanje i gradnja poslovnih i stambenih objekata.

“Naš zajednički san je da ljudima nudimo nove prilike. Jedna od njih je da stvaramo projekte za one koji uživaju u stilskom dizajnu interijera. Transformacija prosječnog u idealno je realno ostvariva, a mogućnosti su nevjerovatne. Uostalom, budućnost pripada onima koji vjeruju u svoje snove, a naš je cilj da u modernom stvorimo osjećaj doma, osjećaj topline “, poručila je Erna Šehić.

Prvi edukacioni kurs o kriptovalutama za koji su prijave već počele bit će organizovan sredinom maja i potpuno je besplatan, što je simboličan poklon povodom otvaranja kompanije.

Fena

Vezane objave
Biznis

U Bihaću otvorena treća dm prodavnica

2 Minute čitanja
Osluškujući potrebe i želje kupaca najveći drogerijski lanac u BiH dm otvorio je novu prodavnicu u Bihaću. Treća po redu dm prodavnica…
Biznis

Berza plemenitih metala

2 Minute čitanja
Berza plemenitih metala je globalna platforma na kojoj se trguje plemenitim metalima kao što su zlato, srebro i platina. Ovi metali imaju…
Biznis

Za kraj uspješne godine dm zaposlenike nagradio 13. platom

2 Minute čitanja
Opravdana titula Najpoželjnijeg poslodavca u BiH Sarajevo, 20.12.2022. – Njegovanje dobrog odnosa zaposlenika i poslodavca ključ je uspjeha dm drogerie markt, a…