Vijesti BiH

Turska i ovog ramazana pruža velikodušnu pomoć BiH

1 Minute čitanja
turska pomoc

Institucije i organizacije Republike Turkiye i ove godine će tokom odabranog mjeseca ramazana, mjeseca Božije milosti i berićeta​​​​​​​, organizovati iftarske programe u Bosni i Hercegovini i priteći u pomoć onima kojima je pomoć potrebna.

Crveni polumjesec Turske, kao i svake godine, i ovog će ramazana pružiti pomoć pomoć ljudima u potrebi, širom Bosne i Hercegovine.

Crveni polumjesec Turske će tako podijeliti pakete pomoći u namirnicima za ukupno 950 porodice, te organizovati iftare u Tuzli, Travniku i Zenici za 500 osoba. Ova turska humanitarna organizacija će organizovati zajednički iftar za 100 osoba u Srebrenici, povodom 17. aprila, Svjetskog dana jetima te podijeliti pomoć za 150 tamošnjih porodica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Crveni polumjesec će uoči Ramazanskog bajrama podijeliti i bajramska odijela za ukupno 100 jetima, djece bez roditelja.

Turska fondacija Diyanet će podijeliti pakete pomoći za 1.000 porodica, kao i novčanu pomoć u podršci obrazovanju za 400 učenika.

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) će organizovati iftare u Banjoj Luci i Foči, za ukupno 300 osoba, te podijeliti pakete s namirnicima za 900 porodica. TIKA će također pomoć pružiti i porodicama koje su iz Ukrajine izbjegle u BiH.

Generalna direkcija vakufa Turske će povodom blagoslovljenog mjeseca ramazana u Bosni i Hercegovini podijeliti pakete s namirnicama za 5.000 porodica. Turska vojna misija, koja u BiH djeluje u sastavu Mirovnih snaga Evropske unije (EUFOR), pružit će pomoć u životnim namirnicama za 700 porodica.

Neke od općina iz Republike Turske će sa bratskim općinama i gradovima u BiH organizovati razne iftarske programe.

Anadolija

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…