Regija

Strava u Zagrebu: Dvojica studenata poginula od strujnog udara

2 Minute čitanja
STUDENTI ZAGREB

Dvojica studenata Hrvatskih studija pronađena su mrtva u Zagrebu.

Fakultet je objavio vijest da je poginuo jedan student. Njegovo tijelo pronađeno je jučer ujutro, nakon što je za mladićem trajala potraga. No, jutros je nađeno i tijelo drugog mladića. On je, kako piše Večernji, također poginuo od strujnog udara nakon što je krenuo u potragu za nestalim kolegom, prenosi Index.

Od tragično stradalog Nikole Michael Sušeca se oprostio i fakultet Hrvatski studiji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini života.

Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. studenoga 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.–2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5.

Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem”, piše Fakultet.

Riječ je o mladiću za kojim se tragalo od srijede. Njegovo tijelo je pronađeno jučer ujutro.

Jučer, 17. ožujka u 7.25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno je tijelo za sada nepoznate muške osobe. Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom očevidu tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta”, objavila je policija ranije.

Naknadno su pojavili da je umro od posljedica strujnog udara.

“Obavljenim očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosijek putem kontaktne mreže”, dodaje policija nešto kasnije.

Kako piše Večernji list, jutros je pronađeno tijelo još jednog studenta. Pretpostavlja se da je išao tražiti nestalog mladića, ne znajući da je njegovo tijelo već pronađeno. On je stradao na identičan način – od strujnog udara.

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…