Regija

Strava u Zagrebu: Dvojica studenata poginula od strujnog udara

2 Minute čitanja
STUDENTI ZAGREB

Dvojica studenata Hrvatskih studija pronađena su mrtva u Zagrebu.

Fakultet je objavio vijest da je poginuo jedan student. Njegovo tijelo pronađeno je jučer ujutro, nakon što je za mladićem trajala potraga. No, jutros je nađeno i tijelo drugog mladića. On je, kako piše Večernji, također poginuo od strujnog udara nakon što je krenuo u potragu za nestalim kolegom, prenosi Index.

Od tragično stradalog Nikole Michael Sušeca se oprostio i fakultet Hrvatski studiji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini života.

Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. studenoga 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.–2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5.

Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi. Nadnevak sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božjem”, piše Fakultet.

Riječ je o mladiću za kojim se tragalo od srijede. Njegovo tijelo je pronađeno jučer ujutro.

Jučer, 17. ožujka u 7.25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno je tijelo za sada nepoznate muške osobe. Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom očevidu tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta”, objavila je policija ranije.

Naknadno su pojavili da je umro od posljedica strujnog udara.

“Obavljenim očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosijek putem kontaktne mreže”, dodaje policija nešto kasnije.

Kako piše Večernji list, jutros je pronađeno tijelo još jednog studenta. Pretpostavlja se da je išao tražiti nestalog mladića, ne znajući da je njegovo tijelo već pronađeno. On je stradao na identičan način – od strujnog udara.

Vezane objave
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…
Regija

Vučić sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati

1 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati. Vučić će predsjedavati sjednicom koja će se održati…
Regija

Hrvatska: Najviše dozvola za rad izdano državljanima BiH

1 Minute čitanja
Najviše dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj ove godine je izdano državljanima BiH, podaci su Ministarstva unutarnjih poslova RH.Od ukupno 86.032…