RegijaSvijet

Stigla poruka iz Evropskog parlamenta za Vučića: Prestani sjediti na dvije stolice!

1 Minute čitanja
vucic

naša stranka usk kandidati

Član Evropskog parlamenta iz Bugarske, Ilhan Kyuchyuk poslao je vrlo jasnu poruku za srbijanskog predsjednika zbog situacije u Ukrajinoj.

Vrijeme je da se pošalje jasan signal predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da prestane igrati igrice. Ne možete sjediti odjednom na dvije stolice, gospodine Vučiću. 

Odbijanjem usklađivanja s vanjskom politikom EU i pridruživanjem sankcijama protiv Putinovog rata u Ukrajinoj dovodite u pitanje EU budućnost”, poručio je Kyuchyuk putem Twittera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjetimo da se Vučić nedavno obratio srbijanskoj javnosti te potvrdio da je Srbija osudila rusku invaziju na Ukrajinu, jer se u dokumentu ne pominje uvođenje sankcija Rusiji.

Vučić je istakao da je ovo tek početak, i da će pritisci na Srbiju biti ogromni u narednom periodu.

“Jutros u 6.38 sam završio razgovore sa europskim i svjetskim zvaničnicima. Očekujem da u narednom periodu da ima nekoliko političkih zamki za Srbiju. Vidjeli ste da neki ljudi u regionu rade sve da bi srušili Srbiju. Vidjeli ste da su Albanci (Kosovo) uputili zahtjev da postanu članica NATO-a, i da su dobili podršku Turske.

Mogu da predvidim da će neka od sljedećih inicijativa biti isključenje Rusije iz UN. Već vidim inicijative u određenim zemljama“, kazao je u panici Vučić,prenosi radiosarajevo.ba.

Vezane objave
Regija

Grom udario ribara i nanio mu teške opekotine

1 Minute čitanja
Na Dunavu kod Kladova, u Srbiji, došlo je do nesreće, kada je usljed nevremena grom udario 41-godišnjeg ribara i nanio mu opekotine…
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…
Regija

Izdato upozorenje za vremenske neprilike u Crnoj Gori, moguće poplave

1 Minute čitanja
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) Crne Gore izdao je upozorenje na loše vremenske prilike danas i sutra. Iz ZHMS-a upozoravaju na…