RegijaSvijet

Stigla poruka iz Evropskog parlamenta za Vučića: Prestani sjediti na dvije stolice!

1 Minute čitanja
vucic

Član Evropskog parlamenta iz Bugarske, Ilhan Kyuchyuk poslao je vrlo jasnu poruku za srbijanskog predsjednika zbog situacije u Ukrajinoj.

Vrijeme je da se pošalje jasan signal predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da prestane igrati igrice. Ne možete sjediti odjednom na dvije stolice, gospodine Vučiću. 

Odbijanjem usklađivanja s vanjskom politikom EU i pridruživanjem sankcijama protiv Putinovog rata u Ukrajinoj dovodite u pitanje EU budućnost”, poručio je Kyuchyuk putem Twittera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjetimo da se Vučić nedavno obratio srbijanskoj javnosti te potvrdio da je Srbija osudila rusku invaziju na Ukrajinu, jer se u dokumentu ne pominje uvođenje sankcija Rusiji.

Vučić je istakao da je ovo tek početak, i da će pritisci na Srbiju biti ogromni u narednom periodu.

“Jutros u 6.38 sam završio razgovore sa europskim i svjetskim zvaničnicima. Očekujem da u narednom periodu da ima nekoliko političkih zamki za Srbiju. Vidjeli ste da neki ljudi u regionu rade sve da bi srušili Srbiju. Vidjeli ste da su Albanci (Kosovo) uputili zahtjev da postanu članica NATO-a, i da su dobili podršku Turske.

Mogu da predvidim da će neka od sljedećih inicijativa biti isključenje Rusije iz UN. Već vidim inicijative u određenim zemljama“, kazao je u panici Vučić,prenosi radiosarajevo.ba.

Vezane objave
Regija

EU odgodila uvođenje ETIAS sistema

3 Minute čitanja
Mjesecima najavljivan, sistem za informacije o putovanjima i odobravanjem putovanja u zemlje EU, neće još zaživjeti. Prvi rok koji je bio postavljen…
Regija

Vučić sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati

1 Minute čitanja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost za 19 sati. Vučić će predsjedavati sjednicom koja će se održati…
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…