RegijaSvijet

Stigla poruka iz Evropskog parlamenta za Vučića: Prestani sjediti na dvije stolice!

1 Minute čitanja
vucic

Član Evropskog parlamenta iz Bugarske, Ilhan Kyuchyuk poslao je vrlo jasnu poruku za srbijanskog predsjednika zbog situacije u Ukrajinoj.

Vrijeme je da se pošalje jasan signal predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da prestane igrati igrice. Ne možete sjediti odjednom na dvije stolice, gospodine Vučiću. 

Odbijanjem usklađivanja s vanjskom politikom EU i pridruživanjem sankcijama protiv Putinovog rata u Ukrajinoj dovodite u pitanje EU budućnost”, poručio je Kyuchyuk putem Twittera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjetimo da se Vučić nedavno obratio srbijanskoj javnosti te potvrdio da je Srbija osudila rusku invaziju na Ukrajinu, jer se u dokumentu ne pominje uvođenje sankcija Rusiji.

Vučić je istakao da je ovo tek početak, i da će pritisci na Srbiju biti ogromni u narednom periodu.

“Jutros u 6.38 sam završio razgovore sa europskim i svjetskim zvaničnicima. Očekujem da u narednom periodu da ima nekoliko političkih zamki za Srbiju. Vidjeli ste da neki ljudi u regionu rade sve da bi srušili Srbiju. Vidjeli ste da su Albanci (Kosovo) uputili zahtjev da postanu članica NATO-a, i da su dobili podršku Turske.

Mogu da predvidim da će neka od sljedećih inicijativa biti isključenje Rusije iz UN. Već vidim inicijative u određenim zemljama“, kazao je u panici Vučić,prenosi radiosarajevo.ba.

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…