Vijesti BiH

Stanje na graničnim prelazima 22.12.

2 Minute čitanja
stanje na graničnim prijelazima 22.12.2022

INFORMACIJE HAK-a i Bihamk O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA 22.12.2022

Zbog početka godišnjih odmora i praznika u većini europskih zemalja očekuje se pojačan promet iz pravca Njemačke, Austrije i Italije prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Popis sadržaja

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Hrvatski auto klub: Informacije

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom ovih dana očekuje se pojačan promet osobnih vozila, osobito na GP Bregana, GP Macelj, GP Maljevac, granični prelaz Gradiška, GP Slavonski Brod i GP Bajakovo, a na Bregani, Maclju i Bajakovu teretnih vozila.

Čekanje na graničnim prijelazima Bosna i Hercegovina – Hrvatska

GP Stara Gradiška (Bosanska Gradiška)3 h
GP Županja (Orašje)do 30 min.
GP Jasenovac (Donja Gradina)1 h
GP Maljevac (Velika Kladuša)1 h

Prema Graničnom prijelazu B.Gradiška kolona kamiona je oko 5 kilometara. Policija regulira saobraćaj. Velike su gužve ujedno je mnogo i auta.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.
Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Stanje na cestama Hrvatska

Kolona od Karlovca, SLUNJSKIH BRDA prema TUŠILOVIĆU -prema Maljevcu.

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti DC2 u mjestu Selnik Ludbreški promet je u prekidu i obilazak je lokalnim cestama.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 na 235+650 km, između čvora SLAVONSKI BROD ISTOK i čvora SREDANCI. U oba smjera promet se odvija usporeno zaustavnim trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. U smjeru Lipovca kolona vozila u pokretu duga je oko 3 km.

BIHAMK Informacije

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na putevima Mostar-Čitluk (Kobilovača) i Živinice-Stupari (Đurđevik).

I sutra će se izvoditi radovi na zamjeni rasvjete u tunelu Karaula (Kladanj-Olovo) zbog čega će vozila od 09 do 14 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazimaVelika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…