Lifestyle

Smanjite apetit za 2 minute: Ova vježba 100% blokira osjećaj gladi!

1 Minute čitanja
vjezba za smanjenje apetita 1

Nije tajna da se ljudi s prekomjernom težinom – prejedaju. Neki jedu kad su pod stresom, drugima je dosadno bez slatkiša ili grickalica dok sjede za računalom, treći ne mogu gledati film bez sendviča.

U svakom slučaju stvara se loša navika, koja je praćena stalnim osjećajem gladi. Kako prestati misliti na hranu?

Evo kako umanjiti apetit za samo 2 minute. Za to se ne morate ograničavati u jelu niti držati određenu dijetu, piše uspesnazena.com.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ova  jednostavna vježba drevne kineske gimnastike – Qi Gong, pomoći će vam da se riješite osjećaja gladi.

Kineski Qi Gong majstori tvrde da ova tehnika 100% blokira osjećaj gladi. Vježbu trebaju prakticirati svi oni koji se hrane neregularno ili jedu previše i oni koji stalno žele nešto pojesti.

Kako se izvodi:

Prije izvođenja vježbe popijte čašu (200 ml) tople vode.

Izaberite naslon za ruke – srednje visoku stolicu ili stol. Naslonite se laktovima na naslon stolice, kako je prikazano na slici,

vjezba za smanjenje apetita

ili se naslonite dlanovima na stolicu.

vjezba za mrsavljenje

Visinu naslona izaberite tako da vam bude maksimalno udobno, a kičma savijena.

Duboko udahnite i istovremeno uvucite stomak koliko god možete. Zadržite dah 3-4 sekunde. Izdahnite i opustite stomačne mišiće. Ponovite 10 puta. Osjećaj gladi će nestati odmah ili nakon nekoliko minuta.

Da biste unosili manju količinu hrane za jedan obrok, radite ovu vježbu 10-15 minuta prije obroka. Na taj način osjećaj sitosti se javlja brže nego obično. Najbitnije, radite ovu vježbu odmah čim vaša ruka posegne za nečim u frižideru.

U čemu je suština vježbe:

Za vrijeme izvođenja vježbe abdominalni mišići “premještaju” dio želudačnog soka i osjećaj gladi nestaje. Vremenom, želja da se prezalogaji nestaje i počinjete osjećati glad samo tada kad  je organizmu zaista potrebna hrana.

Čim osjetite želju da pojedete nešto, znači da se u želucu pojavila manja količina želučanog soka. Popijte čašu tople vode i napravite vježbu 5-10 puta.

Koristite ovu tehniku da biste spriječili prejedanje u večernjim satima.

uspesnazena.com

Vezane objave
Lifestyle

Zašto je dobro imati mačku u kući

2 Minute čitanja
Mačke su fascinantne životinje koje pružaju mnoge zdravstvene i emocionalne benefite svojim vlasnicima. U ovom članku ćemo istražiti nekoliko ključnih razloga zašto…
Lifestyle

Kako prepoznati negativne ljude?

4 Minute čitanja
S negativnim se ljudima teško nositi i ako niste pažljivi, takav odnos može potkopati vašu vlastitu energiju. Evo kako ćete ih prepoznati!…
Lifestyle

Osho: “Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha!”

1 Minute čitanja
“Ne postoji nikakav virus na ovom svijetu opasniji od straha. Shvatite ovaj strah, inače ćete postati mrtvo tijelo prije nego što vam…