Svijet

Šef ukrajinskog pregovaračkog tima: Rusija je usmeno pristala na naše zahtjeve

1 Minute čitanja
putin zelinski

Šef ukrajinske pregovaračke delegacije David Arahamija izjavio je kako se Rusija usmeno složila s prijedlozima Ukrajine koji su iznijeti tokom pregovora delegacija u Istanbulu.

– Mi smo u Istanbulu iznijeli naš ukrajinski stav. U principu, Ruska Federacija je već dala svoj zvanični dogovor, a to je da prihvataju ovaj stav, s izuzetkom pitanja Krima koje smo mi predložili. Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba je rekao da još uvijek nema zvaničnu potvrdu te da čeka ruski stav u pisanoj formi – rekao je Arahamija.

Kako je objasnio, Rusija i Ukrajina sada rade na pravnoj formalizaciji sporazuma.  Prema njegovim riječima, sada delegacije imaju zadatak razraditi završnu fazu pitanja o kojima se razgovaralo u Istanbulu te pripremiti mogući sastanak predsjednika.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

avaz

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….