Svijet

Sedam ozlijeđenih u tornadu u Arkansasu

1 Minute čitanja
tornado ar

 Nekoliko ljudi je ozlijeđeno u snažnoj oluji koja je uključivala najmanje dva potvrđena tornada i oštetila kuće i poslovne objekte te srušila dalekovode u državama u južnom djelu SAD-a Mississippi i Tennessee nakon što su preko noći proširilo i na Arkansas, Missouri i Teksas. 

Do srijede navečer nije zabilježen nijedan smrtni slučaj, rekli su dužnosnici, javlja Associated Press.

Ali zabilježena je velika šteta u području Jacksona, Tennesseea, jer je na snazi upozorenje na tornado. “Značajna šteta” nastala je u domu za starije u blizini Opće bolnice Jackson-Madison i ureda šerifa okruga Madison u Jacksonu, rekao je direktor hitne pomoći okruga Madison Jason Moore.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U Nashvilleu u Tennesseeju, u srijedu navečer sa krova hotela se srušio panel i pao na krov zgrade ispod. Vatrogasna služba upozorila je da bi se krhotine mogle raznijeti jer je jak vjetar nastavio, a neki gosti hotela premješteni su u druge zgrade zbog bojazni da bi se krov mogao dalje urušiti.

Senat Mississippija obustavio je svoj rad jer su za vrijeme praćenja tornada u centru Jacksona zazvonile sirene.

Nacionalna meteorološka služba saopštila je da će tornado imati ocjenu “najmanje EF-2”, što bi značilo da brzina vjetra doseže 178-217 kilometara po satu.

fena

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….