Svijet

Rus se vezao lisicama za vrata McDonald’sa

1 Minute čitanja
rus mc d

Pijanista Luka Zatravkin, sin poznatog ruskog slikara Nikasa Safronova, protestirao je zbog zatvranja McDonald’sa. On je bio jedini koji je digao glas protiv zatvaranja McDonald’sa u Rusiji, a za ovu situaciju odgovornom smatra rusku administraciju.

Zatravkin se lisicama vezao za vrata poslovnice na Puškinovom trgu u Moskvi.

– Nema potrebe da ih zatvarate. Koji su razlozi za to? Ovo je neprijateljstvo prema cijelom ruskom narodu, to je čin nasilja – govorio je pijanista tokom protesta, nakon čega je odveden u policijsku stanicu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iako 847 restorana neće raditi, iz McDonald’sa su najavili da će isplaćivati plate zaposlenima, kojih je 62.000. S radom će nastaviti neprofitna organizacija “Ronald McDonald House Charities”. Uoči zatvaranja, Rusi su požurili da pojedu još jedan obrok, pa su u restoranima vladale gužve.

avaz.ba

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….