Svijet

“Rat u Ukrajini trebao bi biti gotov do maja”

1 Minute čitanja
rat u ukrajini 15.03

Rat u Ukrajini trebao bi biti gotov do maja jer će Rusiji ponestati resursa za nastavak invazije, tvrdi Oleksij Arestovič, savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika.

Pozivajući se na video koji je objavilo nekoliko ukrajinskih medija, Reuters izvještava da je Arestovič rekao da će tačan trenutak ovisiti o tome koliko je sredstava Kremlj spreman posvetiti vojnoj kampanji.

“Mislim da bismo najkasnije u maju, početkom maja, trebali imati mirovni sporazum, možda puno ranije, vidjet ćemo, govorim o najnovijim mogućim datumima”, rekao je Arestovič.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Sada smo na račvanju: ili će doći do mirovnog sporazuma vrlo brzo, u roku od sedmicu-dvije, s povlačenjem trupa i svega, ili će se pokušati okupiti neki, recimo, Sirijci za drugi krug i, kad i njih sameljemo, dogovor do sredine aprila ili krajem aprila. Potpuno ludi scenarij mogao bi uključivati i da Rusija šalje svježe ročnike nakon mjesec dana obuke”, rekao je Arestovič, prenosi Index.

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….