Vijesti BiH

Racija u 47 kafića u Banjaluci, pronađena droga

1 Minute čitanja
policija rs noc

Policija je tokom vikenda obavila racije u 47 lokala na području Policijske uprave Banjaluka i tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili su operativno taktička radnju raciju u 47 ugostiteljskih objekta na području koje operativno pokriva PU Banjaluka. Tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije u jednom ugostiteljskom kod lica inicijala D.S. iz Banjaluke pronađen je i oduzet 0,61 gram bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Lice je lišeno slobode i podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo opojne droge, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge kokain u organizmu. Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga”, navode iz PU Banjaluka i dodaju:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“U okviru pojačanih aktivnosti policijski službenici su na području opštine Laktaši, izvršili kontrolu putničkog automobila marke „Smart“ kojim je upravljalo lice inicijala M.M. iz Gradiške. Кao suvozač u navedenom vozilu nalazilo se lice inicijala S.P. Кod navedenih lica pronađeno je i oduzeto oko 3,55 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i oko 3,25 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ lica su lišena slobode.

Zbog zloupotrebe opojnih droga, sankcionisano je još 5 lica, kod kojih je pronađeno i oduzeto oko 11 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, dvije mrvilice za opojnu drogu i 85 tableta Lexilium“ i „Esram“ za koje navedena lica nisu posjedovala medicinsku dokumentaciju.”

izvor:ATV

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…