Vijesti BiH

Racija u 47 kafića u Banjaluci, pronađena droga

1 Minute čitanja
policija rs noc

Policija je tokom vikenda obavila racije u 47 lokala na području Policijske uprave Banjaluka i tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili su operativno taktička radnju raciju u 47 ugostiteljskih objekta na području koje operativno pokriva PU Banjaluka. Tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije u jednom ugostiteljskom kod lica inicijala D.S. iz Banjaluke pronađen je i oduzet 0,61 gram bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Lice je lišeno slobode i podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo opojne droge, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge kokain u organizmu. Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga”, navode iz PU Banjaluka i dodaju:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“U okviru pojačanih aktivnosti policijski službenici su na području opštine Laktaši, izvršili kontrolu putničkog automobila marke „Smart“ kojim je upravljalo lice inicijala M.M. iz Gradiške. Кao suvozač u navedenom vozilu nalazilo se lice inicijala S.P. Кod navedenih lica pronađeno je i oduzeto oko 3,55 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i oko 3,25 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ lica su lišena slobode.

Zbog zloupotrebe opojnih droga, sankcionisano je još 5 lica, kod kojih je pronađeno i oduzeto oko 11 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, dvije mrvilice za opojnu drogu i 85 tableta Lexilium“ i „Esram“ za koje navedena lica nisu posjedovala medicinsku dokumentaciju.”

izvor:ATV

Vezane objave
Vijesti BiH

Julius Meinl: Prvog oktobra besplatna šoljica vrhunske kafe i cijelo stablo u njoj

1 Minute čitanja
Ovo je kampanja Julius Meinla, brenda koji na ovaj način na odabranim lokacijama nudi besplatnu kafu, istovremeno provodeći misiju za zaštitu planete…
Vijesti BiH

Crveni križ, policija i INZ zajedno rade na povećanju sigurnosti u školama

2 Minute čitanja
Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica inicirao je održavanje stručnog skupa na temu “Povećanje sigurnosti u školama” u okviru kojeg su…
Vijesti BiH

Da li će kompromitovana Diana Kajmaković biti suspendovana i udaljena iz Tužilaštva BiH?

3 Minute čitanja
Nakon što je državna tužiteljica Diana Kajmaković spominjana u Sky aplikaciji, a zatim prebačena u drugi odjel Tužilaštva BiH, danas su uslijedile…