Vijesti BiH

Racija u 47 kafića u Banjaluci, pronađena droga

1 Minute čitanja
policija rs noc

Policija je tokom vikenda obavila racije u 47 lokala na području Policijske uprave Banjaluka i tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili su operativno taktička radnju raciju u 47 ugostiteljskih objekta na području koje operativno pokriva PU Banjaluka. Tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije u jednom ugostiteljskom kod lica inicijala D.S. iz Banjaluke pronađen je i oduzet 0,61 gram bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Lice je lišeno slobode i podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo opojne droge, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge kokain u organizmu. Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga”, navode iz PU Banjaluka i dodaju:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“U okviru pojačanih aktivnosti policijski službenici su na području opštine Laktaši, izvršili kontrolu putničkog automobila marke „Smart“ kojim je upravljalo lice inicijala M.M. iz Gradiške. Кao suvozač u navedenom vozilu nalazilo se lice inicijala S.P. Кod navedenih lica pronađeno je i oduzeto oko 3,55 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i oko 3,25 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ lica su lišena slobode.

Zbog zloupotrebe opojnih droga, sankcionisano je još 5 lica, kod kojih je pronađeno i oduzeto oko 11 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, dvije mrvilice za opojnu drogu i 85 tableta Lexilium“ i „Esram“ za koje navedena lica nisu posjedovala medicinsku dokumentaciju.”

izvor:ATV

Vezane objave
Vijesti BiH

Obavijest o početku isplate dječjeg dodatka

2 Minute čitanja
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom upita velikog broja građana o početku isplate dječjeg dodatka po osnovu Zakona o materijalnoj podršci…
Vijesti BiH

Upozorenje: Vrlo obilne oborine, vjetar i snijeg

3 Minute čitanja
Lokalnim vlastima u RS-u naređeno da preduzmu sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina od 16.01. do 20.01.2023.. Predsjednik Vlade Republike Srpske…
Vijesti BiH

Ako putujete izvan BiH, oprez: Na ovom graničnom prijelazu se čeka i po pet sati

1 Minute čitanja
Sudeći prema kamerama Hrvatskih autocesta, na graničnim prijelazima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine nastavljaju se velike gužve. Duga su zadržavanja na…