Vijesti BiH

Racija u 47 kafića u Banjaluci, pronađena droga

1 Minute čitanja
policija rs noc

Policija je tokom vikenda obavila racije u 47 lokala na području Policijske uprave Banjaluka i tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane proteklog vikenda radeći na otkrivanju i sprečavanju krivičnih djela i prekršaja, izvšili su operativno taktička radnju raciju u 47 ugostiteljskih objekta na području koje operativno pokriva PU Banjaluka. Tom prilikom je izvršena kontrola 440 lica.

Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije u jednom ugostiteljskom kod lica inicijala D.S. iz Banjaluke pronađen je i oduzet 0,61 gram bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Lice je lišeno slobode i podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo opojne droge, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge kokain u organizmu. Licu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga”, navode iz PU Banjaluka i dodaju:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“U okviru pojačanih aktivnosti policijski službenici su na području opštine Laktaši, izvršili kontrolu putničkog automobila marke „Smart“ kojim je upravljalo lice inicijala M.M. iz Gradiške. Кao suvozač u navedenom vozilu nalazilo se lice inicijala S.P. Кod navedenih lica pronađeno je i oduzeto oko 3,55 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i oko 3,25 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Кokain“. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ lica su lišena slobode.

Zbog zloupotrebe opojnih droga, sankcionisano je još 5 lica, kod kojih je pronađeno i oduzeto oko 11 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, dvije mrvilice za opojnu drogu i 85 tableta Lexilium“ i „Esram“ za koje navedena lica nisu posjedovala medicinsku dokumentaciju.”

izvor:ATV

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…