Unsko-Sanski kanton

PZU B Pharm Bihać namjerava pokrenuti vlastitu galensku proizvodnju lijekova i proizvodnja preparata i dodataka prehrani

2 Minute čitanja
ph pharm bihac

Privatna apotekarska zdravstvena ustanova B Pharm Bihać, koja važi za jednog od lidera u maloprodaji lijekova i pomoćnih ljekovitih sredstava u Federaciji BiH, u budućnosti namjerava pokrenuti vlastitu galenske proizvodnju lijekova i proizvodnju preparata i dodataka prehrani, a sve to uz održavanje visokog standarda usluge i kvalitete poslovanja.

Kompanija osnovana 2011. godine, danas posjeduje lanac od 30 maloprodajnih objekta, od čega je 22 apoteke u Unsko Sanskom kantonu od kojih je jedna Internationalna apoteka, te četiri u Srednjebosanskom kantonu i četiri u Kantonu Sarajevo.

Trenutno zapošljavaju 112 radnika, od kojih je 70 posto sa visokom stručnom spremom. PZU B PHARM apoteke opremljene su prema najsavremenijim svjetskim standardima, što podrazumijeva apoteku otvorenog tipa, uz neposredan kontakt između pacijenta i apotekara.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

O tajnama uspjeha za “Poslovne novine“ govorio je dipl.ecc. Adian Husak, rukovodilac odjela finansija i računovodstva.

Na prvom mjestu ističemo istrajnost u rješavanju svih poslovnih zadataka. Kontinuirano ulažemo u kvalitet i modernizaciju procesa rada naših apoteka, te stalno težimo da zadovoljimo potrebe naših građana. Važno nam je opravdati povjerenje građana i to radimo uz veliko angažovanje svih zaposlenih u kompaniji PZU B Pharm, koji čine sve da se poslovanje odvija u skladu sa smjernicama dobre apotekarske prakse i najvišim standardima u apotekarskoj djelatnosti”, rekao je Husak.

Istakao je kako su ljudski resursi PZU B Pharm uvijek bogatstvo i prioritet prilikom strateškog usmjeravanje poslovanja.

Farmacetuski timovi u našim apotekama obezbjeđuju apotekarske usluge u skladu sa smjernicama dobre apotekarske prakse i zahtjevima novih standarda u apotekarskoj djelatnosti, a sve u cilju da sugrađani u nama prepoznaju sigurnog partnera u očuvanju svoga zdravlja“, dodao je Husak.

Pojasnio je kako u apotekama besplatno nude usluge mjerenja šećera, masnoće (holesterola i triglicerida), te mjerenje krvnog pritiska pomoću tlakomjera nove generacije ”Microlife Afib” ,koji detektuje i atrijsku fibrilaciju,najčešću aritmiju prisutnu u opštoj populaciji.

Tlakomjer vrši niz uzastopnih mjerenja u cilju što tačnijeg mjerenja. Pored navedenog, nude i besplatno mjerenje gustoće kostiju, te pregled vlasištva i kože.

Posebni su i po danima pametne kupovine, tj. svake srijede tokom cijele godine, moguće je ostvariti popust do 20 posto na preko 30 različitih brendova, koji obuhvataju poznate farmaceutske, fitofarmaceutske i dermokozmeticke preparate. Za pacijente su obezbjedili i kartice lojalnosti, čime pacijente žele nagraditi dodatnim popustima i pogodnostima.

Govorio je i o planovima za budućnost.

U budućnosti planiramo nastaviti kontinuiran rast i širenje na tržištu BiH, pokretanje vlasite galenske proizvodnje lijekova i proizvodnja preparata i dodataka prehrani, a sve to uz održavanje visokog standarda usluge i kvalitete poslovanja“, istakao je Husak.

poslovnenovine.ba

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Na GP Izačić do daljnjeg će se saobraćati samo jednom trakom

1 Minute čitanja
Ovim putem obavještavamo javnost da je Granična policija BiH, 8. septemba 2023. godine, zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da će se…
Unsko-Sanski kantonKultura

Kladuško ljeto 2023

1 Minute čitanja
“Kladuško ljeto 2023” počinje u subotu, 15. jula i trajaće do 5. augusta kada će manifestaciju zaključiti Krajiški teferič. Obuhvatit će brojne…
Unsko-Sanski kanton

Elvedin Sedić (PoMak) novi gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
PoMak je proglasio pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića. Iz ove stranke je došao i prethodni gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji…