Svijet

Putin uhapsio šefa obavještajne službe i njegovog zamjenika, šta sprema za Šojgua i Lavrova?

1 Minute čitanja
putin novo

Ruski lider Vladimir Putin želi okriviti šefa službe sigurnosti zbog zaustavljene invazije na Ukrajinu.

Šef FSB-ove (Federal Security Service) vanjske obavještajne službe Sergej Beseda (Sergey) se navodno nalazi u kućnom pritvoru, objavio je to britanski “The Times“.

Beseda je uhapšen zajedno sa Anatolijem Boljuhom, njegovim zamjenikom. Ruski lider Vladimir Putin želi okriviti šefa službe sigurnosti zbog zaustavljene invazije na Ukrajinu, navodi britanski list. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zapadni mediji špekulišu da je Putin bijesan zbog loše situacije u Ukrajini, gdje ruske trupe nisu uspjele napredovati onoliko koliko se očekivalo prije objave vojne invazije 24. februara.

The Times tvrdi da se sprema i smjena, čak i hapšenje ministra odbrane Sergeja Šojgua, ali i detroniziranje šefa diplomatije Sergeja Lavrova. 

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….