Svijet

Putin: “Neprijateljske zemlje” ne mogu prestati koristiti ruski plin

1 Minute čitanja
putin popis

naša stranka usk kandidati

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas rekao da “čak ni neprijateljske zemlje nisu uspjele prestati koristiti ruski plin”.

Ruski Gazprom je, podsjetimo, danas priopćio da uredno isporučuje plin Europi. U isto vrijeme na Zapadu su sve glasniji pozivi da se Europa riješi ovisnosti o ruskom plinu.

Putin je dodao da “postoje zastoji u isplatama za plin i naftu (nakon što je zatražio da tzv. neprijateljske zemlje ruski plin plaćaju rubljama, op.a.)”, pa dodao da su ruske plinske kompanije “odgovorni igrači” na svjetskom tržištu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

ptužio je Ameriku da svoj plin prodaje po višim cijenama od Rusije, pa dodao da su ruske isporuke plina “jeftine i stabilne”. Ustvrdio je da “Europa destabilizira energetsko tržište zabranama uvoza”, dodavši kako bi “Rusija trebala diverzificirati izvoz svojih energenata u Aziju”.

Dodao je da će Moskva preusmjeriti svoje energente prema istoku i izgraditi infrastrukturu kako bi mogla povećati izvoz energenata u Aziju. Rusija je započela isporučivati plin plinovodom Kini potkraj 2019. godine, prenosi Index.hr. 

Vezane objave
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…
Svijet

Putin je gotov!

3 Minute čitanja
Dok budete čitali ovaj članak, on će vjerojatno biti zastario, takva je brzina napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Posljednja 72 sata ratovanja u…
Svijet

Cijene nafte padaju zbog ograničenja u Kini povezanih s COVID-om i mogućih povećanja kamatnih stopa

1 Minute čitanja
Cijene nafte pale su u ponedjeljak, dok su izgledi za povećanje globalne potražnje za gorivom zasjenjeni ograničenjima zbog COVID-19 u Kini i…