Svijet

Putin čestitao Vučiću i Orbanu na izbornoj pobjedi

1 Minute čitanja
vladimir putin 1

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na pobjedi na izborima održanim u nedjelju.

Putin je u telegramu Orbanu izrazio uvjerenje da, uprkos teškoj međunarodnoj situaciji, dalji razvoj rusko-mađarskog partnerstva u potpunosti ispunjava interese naroda dviju zemalja.

Orban je pobijedio na nacionalnim izborima u nedjelju, postavši premijer četvrti put zaredom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Putin je u odvojenoj poruci srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću rekao da rezultati glasanja u potpunosti ukazuju na široku podršku srpskog naroda njegovoj politici.

– Očekujem da će vaše aktivnosti kao šefa države nastaviti da doprinose jačanju postojećih strateških partnerskih odnosa između naših zemalja. To, nesumnjivo, zadovoljava interese bratskih naroda Rusije i Srbije – rekao je Putin.

Vučić je kasno u nedjelju proglasio pobjedu na predsedničkim izborima, osvojivši drugi mandat na toj funkciji. Prema preliminarnim podacima Republičke izborne Komisije, Vučić je osvojio 58,56 posto glasova.

Anadolija

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…