Svijet

Putin čestitao Vučiću i Orbanu na izbornoj pobjedi

1 Minute čitanja
vladimir putin 1

naša stranka usk kandidati

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na pobjedi na izborima održanim u nedjelju.

Putin je u telegramu Orbanu izrazio uvjerenje da, uprkos teškoj međunarodnoj situaciji, dalji razvoj rusko-mađarskog partnerstva u potpunosti ispunjava interese naroda dviju zemalja.

Orban je pobijedio na nacionalnim izborima u nedjelju, postavši premijer četvrti put zaredom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Putin je u odvojenoj poruci srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću rekao da rezultati glasanja u potpunosti ukazuju na široku podršku srpskog naroda njegovoj politici.

– Očekujem da će vaše aktivnosti kao šefa države nastaviti da doprinose jačanju postojećih strateških partnerskih odnosa između naših zemalja. To, nesumnjivo, zadovoljava interese bratskih naroda Rusije i Srbije – rekao je Putin.

Vučić je kasno u nedjelju proglasio pobjedu na predsedničkim izborima, osvojivši drugi mandat na toj funkciji. Prema preliminarnim podacima Republičke izborne Komisije, Vučić je osvojio 58,56 posto glasova.

Anadolija

Vezane objave
Svijet

Ukrajina i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO

1 Minute čitanja
Ukrajina je i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO savez, o čemu je izvijestio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) na društvenim…
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…