Svijet

Putin čestitao Vučiću i Orbanu na izbornoj pobjedi

1 Minute čitanja
vladimir putin 1

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na pobjedi na izborima održanim u nedjelju.

Putin je u telegramu Orbanu izrazio uvjerenje da, uprkos teškoj međunarodnoj situaciji, dalji razvoj rusko-mađarskog partnerstva u potpunosti ispunjava interese naroda dviju zemalja.

Orban je pobijedio na nacionalnim izborima u nedjelju, postavši premijer četvrti put zaredom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Putin je u odvojenoj poruci srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću rekao da rezultati glasanja u potpunosti ukazuju na široku podršku srpskog naroda njegovoj politici.

– Očekujem da će vaše aktivnosti kao šefa države nastaviti da doprinose jačanju postojećih strateških partnerskih odnosa između naših zemalja. To, nesumnjivo, zadovoljava interese bratskih naroda Rusije i Srbije – rekao je Putin.

Vučić je kasno u nedjelju proglasio pobjedu na predsedničkim izborima, osvojivši drugi mandat na toj funkciji. Prema preliminarnim podacima Republičke izborne Komisije, Vučić je osvojio 58,56 posto glasova.

Anadolija

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….