Vijesti BiH

Porodica Muamera Zukorlića sumnja da je ubijen: Stigli rezultati analize krvi, pronađena velika količina teških metala

1 Minute čitanja
porodica zukorlic

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je da postoji sumnja da njegov otac, bivši sandžački muftija i osnivač SPP-a, Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću već da postoji sumnja da je otrovan.

On je na vanrednoj konferenciji za medije SPP-a i članova porodice Muamera Zukorlića rekao da rezultati analize uzoraka dvije kod dvije laboratorije u inostranstvu pokazuju da je otrovan teškim metalima, odnosno hranom.

“Iz dvije nezavisne laboratorije smo dobili sljedeće rezultate. Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga laboratorija je zaključila, na osnovu uzorka, da je otrovan hranom. Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću”, rekao je Usame Zukorlić, ali nije kazao u kojim zemljama, odnosno laboratorijama su rađene analize.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je najavio pokretanje istragu pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije radi, kako je podvukao, definitivnog utvrđivanja uzroka smrti Muamera Zukorlića, koji je, podsjetio je, u trenutku smrti obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Srbije.

Usame Zukorlić je kazao i da je prošlo pet mjeseci i četiri dana od smrti njegova oca i da se o kao i njegova porodica nisu pomirili sa činjenicom da nadležne institucije nisu utvrdile zvanični uzrok smrti.

“U haosu koji nas je zadesio toga dana malo je ljudi koji su ostali pri sebi. Oni koji jesu, tog dana su od rahmetli muftije, prije ukopa, toga dana, uzeli uzorak. Trebao nam je duži period, nama porodici u inostranstvu, gdje smo odradili neophodna ispitivanja”, predočio je on, dodavši da će blagovremeno obavještavati javnost o važnim informacijama bez ometanja istražnog postupka.

Muamer Zukorlić je iznenada, u 51. godini života preminuo 6. novembra 2021. godine u svom kabineta na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, najvjerovatnije, kako je tada rečeno iz SPP-a, od posljedica srčanog udara.

raport

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…