Vijesti BiH

Porodica Muamera Zukorlića sumnja da je ubijen: Stigli rezultati analize krvi, pronađena velika količina teških metala

1 Minute čitanja
porodica zukorlic

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je da postoji sumnja da njegov otac, bivši sandžački muftija i osnivač SPP-a, Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću već da postoji sumnja da je otrovan.

On je na vanrednoj konferenciji za medije SPP-a i članova porodice Muamera Zukorlića rekao da rezultati analize uzoraka dvije kod dvije laboratorije u inostranstvu pokazuju da je otrovan teškim metalima, odnosno hranom.

“Iz dvije nezavisne laboratorije smo dobili sljedeće rezultate. Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga laboratorija je zaključila, na osnovu uzorka, da je otrovan hranom. Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću”, rekao je Usame Zukorlić, ali nije kazao u kojim zemljama, odnosno laboratorijama su rađene analize.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

On je najavio pokretanje istragu pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije radi, kako je podvukao, definitivnog utvrđivanja uzroka smrti Muamera Zukorlića, koji je, podsjetio je, u trenutku smrti obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Srbije.

Usame Zukorlić je kazao i da je prošlo pet mjeseci i četiri dana od smrti njegova oca i da se o kao i njegova porodica nisu pomirili sa činjenicom da nadležne institucije nisu utvrdile zvanični uzrok smrti.

“U haosu koji nas je zadesio toga dana malo je ljudi koji su ostali pri sebi. Oni koji jesu, tog dana su od rahmetli muftije, prije ukopa, toga dana, uzeli uzorak. Trebao nam je duži period, nama porodici u inostranstvu, gdje smo odradili neophodna ispitivanja”, predočio je on, dodavši da će blagovremeno obavještavati javnost o važnim informacijama bez ometanja istražnog postupka.

Muamer Zukorlić je iznenada, u 51. godini života preminuo 6. novembra 2021. godine u svom kabineta na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, najvjerovatnije, kako je tada rečeno iz SPP-a, od posljedica srčanog udara.

raport

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…