Vijesti BiH

Pogledajte kako su vozači iskazali nezadovoljstvo zbog visokih cijena goriva

1 Minute čitanja
vozila sarajevo protesti 02.07

Protesti u Sarajevu, zbog nekontrolisanog rasta cijena goriva, počeli su večeras oko 19.30 sati okupljanjem vozača ispred zgrade Energoinvesta.

Kolona vozila potom je krenula prema centru gradaVozači su trubili i blicali u znak protesta protiv visokih cijena goriva.

Podsjetimo, zahtjevi su jasni i idu prema nadležnima – smanjenje cijene goriva.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Cijena jednog barela nafte u svijetu košta 100 dolara, a kod nas 605 KM

Organizatori protesta

Mi nismo ovce koje će šutjeti i trpjeti, dok se političari na vlasti stalno izvlače ratom. Ovo je samo upozorenje. Ukoliko našim zahtjevima ne bude udovoljeno, pokazat ćemo da ako političari mogu izazvati kolaps, da možemo i mi”, poručili su ranije organizatori.

Nezadovoljni građani neće na ovom stati. Organizatori su već za srijedu najavili, također, proteste, ali ispred zgrade Vlade KS.

izvor: radio Sarajevo

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…