Crna hronika

Pilot helikoptera iz Grčke ubio suprugu dok je spavala: Imala samo 20 godina

1 Minute čitanja
pilot i supruga

Sud u Ateni, u Grčkoj proglasio je krivim pilota helikoptera iz Grčke za ubistvo svoje supruge Karoline Krouč (Caroline Crouch).

Grk Babis Anagnostopoulos (34) priznao je ubistvo u junu prošle godine, samo nekoliko sedmica nakon što je tijelo njegove supruge pronađeno u njegovoj kući u predgrađu Atene, piše BBC. 

Karolina je imala tek 20 godina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Popis sadržaja

Dogodila se provala

Pilot je tvrdio da se u njegovoj kući dogodila provala i da je njegova žena žrtva nasilnih provalnika. Međutim, na mobitelima i pametnom satu bračnog para pronađeni su dokazi koji pobijaju pilotovu priču.

Sud je utvrdio da je počinio ubistvo s predumišljajem, a osim supruge, ubio je i njihovog psa.

Anagnostopoulos je uhapšen nakon komemoracije za Karolinu u blizini njene porodične kuće na otoku Alonisos (Alonissos) u Egejskom moru. Iako je Karolina rođena u Velikoj Britaniji, provela je djetinjstvo u Grčkoj.

Tokom komemoracije Anagnostopoulos je grlio majku svoje preminule supruge. Tužioci su rekli da je Anagnostopoulos zadavio Karolinu dok je spavala. Policija je saopćila da je pilot priznao ubistvo nakon osam sati ispitivanja.

Mobitel pilota

U početku je tvrdio da su pljačkaši provalili u njihovu kuću i njega vezali, ali kasnije je policiji priznao da se posljednjih mjeseci često svađao sa suprugom. Pametni sat 20-godišnjakinje pokazao je da je njeno srce još uvijek kucalo u vrijeme kada je Anagnostopoulos tvrdio da su je ubili pljačkaši.

Mobitel pilota pokazao je njegovo kretanje kobnog dana te je dokazano da se kretao po kući dok je rekao da je bio vezan. Da je njegova priča lažna pokazalo je i vrijeme u kojem su podatkovne kartice uklonjene sa sigurnosne kamere na kući. I to je bilo u suprotnosti s pilotovom pričom.

Sud tek treba donijeti konačnu presudu i objaviti koju će kaznu pilot morati odslužiti, piše BBC. 

Vezane objave
Crna hronika

Glumica iz turske serije Gorka zemlja i njena kćerka poginule u zemljotresu

1 Minute čitanja
U razornom zemljotresu koji je pogodio Tursku poginula je glumica Emel Atici koja je seriji Gorka zemlja – Bir zamanlar Cukurova igrala…
Crna hronika

Tragedija u Cazinu, pronađeno beživotno tijelo mladića

1 Minute čitanja
U Cazinu se, u Krivaji, jutros desila velika tragedija. Dvadesetšestogodišnji mladić pronađen je mrtav u automobilu pored puta, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba portparol…
Crna hronika

Mostar proglasio Dan žalosti

1 Minute čitanja
Povodom tragične smrti četiri osobe u saobraćajnoj nesreći proteklog vikenda, Grad Mostar je utorak, 27. septembar, proglasio Danom žalosti. Dan žalosti biće…