Crna hronika

Pilot helikoptera iz Grčke ubio suprugu dok je spavala: Imala samo 20 godina

1 Minute čitanja
pilot i supruga

Sud u Ateni, u Grčkoj proglasio je krivim pilota helikoptera iz Grčke za ubistvo svoje supruge Karoline Krouč (Caroline Crouch).

Grk Babis Anagnostopoulos (34) priznao je ubistvo u junu prošle godine, samo nekoliko sedmica nakon što je tijelo njegove supruge pronađeno u njegovoj kući u predgrađu Atene, piše BBC. 

Karolina je imala tek 20 godina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dogodila se provala

Pilot je tvrdio da se u njegovoj kući dogodila provala i da je njegova žena žrtva nasilnih provalnika. Međutim, na mobitelima i pametnom satu bračnog para pronađeni su dokazi koji pobijaju pilotovu priču.

Sud je utvrdio da je počinio ubistvo s predumišljajem, a osim supruge, ubio je i njihovog psa.

Anagnostopoulos je uhapšen nakon komemoracije za Karolinu u blizini njene porodične kuće na otoku Alonisos (Alonissos) u Egejskom moru. Iako je Karolina rođena u Velikoj Britaniji, provela je djetinjstvo u Grčkoj.

Tokom komemoracije Anagnostopoulos je grlio majku svoje preminule supruge. Tužioci su rekli da je Anagnostopoulos zadavio Karolinu dok je spavala. Policija je saopćila da je pilot priznao ubistvo nakon osam sati ispitivanja.

Mobitel pilota

U početku je tvrdio da su pljačkaši provalili u njihovu kuću i njega vezali, ali kasnije je policiji priznao da se posljednjih mjeseci često svađao sa suprugom. Pametni sat 20-godišnjakinje pokazao je da je njeno srce još uvijek kucalo u vrijeme kada je Anagnostopoulos tvrdio da su je ubili pljačkaši.

Mobitel pilota pokazao je njegovo kretanje kobnog dana te je dokazano da se kretao po kući dok je rekao da je bio vezan. Da je njegova priča lažna pokazalo je i vrijeme u kojem su podatkovne kartice uklonjene sa sigurnosne kamere na kući. I to je bilo u suprotnosti s pilotovom pričom.

Sud tek treba donijeti konačnu presudu i objaviti koju će kaznu pilot morati odslužiti, piše BBC. 

Vezane objave
Crna hronika

Muškarac poginuo u slijetanju traktora

1 Minute čitanja
Muškarac inicijala M.V. (74) poginuo je jučer kada je sletio traktor u Svodni kod Bosanskog Novog, rečeno je Srni u policiji. Stradali…
Crna hronika

Ronioci izvukli tijelo iz jezera kod Mostara; Vlasnik firme u suzama nakon smrti vozača iz Visokog: Bio nam je kao babo

1 Minute čitanja
Ronioci su izvukli tijelo vozača cisterne koja je u mjestu Drežnice kod Mostara nakon sudara s kombijem sletjela u jezero. Vozač je…
Crna hronika

Jučer je klanjana dženaza rahmetli Elmiri Sefo

1 Minute čitanja
Jučer je klanjana dženaza rahmetli Elmiri Sefo.Više od 1000 duša je za nju dovilo, za nju oprost molilo, za nju Džennet tražilo.Ispred…