Svijet

Pentagon: Šaljemo nove avione u istočnu Europu

1 Minute čitanja
pentagon

Američko ministarstvo odbrane objavilo je da šalje više od 400 vojnika, deset borbenih aviona F-18A i nekoliko aviona C-130 u istočnu Evropu. 

Podsjećamo, Pentaon je upozorio da, iako se posljednjih dana manji broj ruskih snaga udaljio od Kijeva, Rusija još uvijek može izvesti brutalne napade na taj grad.

– Vjerujemo da je ovo repozicioniranje, a ne pravo povlačenje, te bismo svi trebali biti spremni na veliku ofanzivu na druga područja Ukrajine. To ne znači da je prijetnja Kijevu gotova – rekao je sekretar Pentagona Džon Kirbi (John Kirby), javlja CNN.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….