Svijet

Pentagon: Rusija je već angažovala sve snage, sad pokušavaju regrutovati Sirijce

1 Minute čitanja
ruska vojska

Američko ministarstvo odbrane dalo je novu procjenu stanja u Ukrajini te kažu da je Rusija dosada angažovala gotovo sve snage koje je prikupila za invaziju na Ukrajinu.

Kako piše Guardian već je angažovano 127 taktičkih grupa. Lansirano je više od 625 projektila, uglavnom raketa zemlja-zrak kratkog i srednjeg dometa i krstarećih projektila.

Navode kako još uvijek nema znakova bjeloruskih trupa unutar Ukrajine ni znakova da su na tački ulaska.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“U međuvremenu Rusija pokušava regrutovati strane borce, posebno Sirijce, da sudjeluju u ratu u Ukrajini. Međutim, nema dokaza da su sirijski borci stvarno stigli u Ukrajinu. Sveukupno gledano, ofenziva na Kijev je još uvijek u zastoju”, kažu iz Pentagona.

Ne vidimo puno napretka, rekao je visoki visoki dužnosnik, pripisujući to kombinaciji oštrog ukrajinskog otpora i unutrašnjih izazova unutar ruskih snaga. Ipak, on je upozorio da ruske trupe napreduju na jugu, a Vladimir Putin još ima puno više borbene moći na raspolaganju.

klix

Vezane objave
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Svijet

Snažan zemljotres pogodio Tursku: Srušen minaret na jednoj džamiji, ima i povrijeđenih

1 Minute čitanja
Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene. Gradonačelnik Izmira saopćio…
Svijet

Zimsko računanje vremena 2022: Kada pomičemo sat?

3 Minute čitanja
Zimsko računanje vremena počinje s 29. na 30. oktobar (u noći na nedjelju), kada će se kazaljke pomaknuti za jedan sat unatrag….