Unsko-Sanski kanton

Obračun šakama na graničnom prijelazu Maljevac VIDEO

1 Minute čitanja
granični prijelaz Maljevac 19.06

Danas je na graničnom prijelazu Maljevac u koloni prema Republici Hrvatskoj zbog dugog čekanja, sparine a na kraju i nervoze došlo do obračuna dva vozača zbog ubacivanja u kolonu, javljaju nam čitatelji.

Kao što se može vidjeti na videu, jedan muškarac je kroz prozor automobila  napao vozača.

Nije nam poznato ko se od dvoje prisutnih ubacivao u kolonu a ko je branio to ali je dobro poznato da se takve situacije ne rješavaju šakama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ako se nađete u takvoj situaciji i ukoliko saobraćajne policije nema u blizini vi možete osobu prijavit i graničnom policajcu na licu mjesta.

Kazna u Bosni i Hercegovini za neopravdano preticanje kolone je 100 KM i mjesec dana oduzimanje vozačke dozvole. U Hrvatskoj se kazna kreće od 1000 kuna na više.

Ukoliko morate preko reda na granicu to morate uz opravdan razlog najaviti voditelju smjene granične policije i uz njegovo odobrenje to možete napravit.

Na kraju ovog incidenta nema povrijeđenih jer se ipak na vrijeme smirila situacija.

Pogledajte video u nastavku:

izvor: gpmaljevac

Vezane objave
Unsko-Sanski kanton

Na GP Izačić do daljnjeg će se saobraćati samo jednom trakom

1 Minute čitanja
Ovim putem obavještavamo javnost da je Granična policija BiH, 8. septemba 2023. godine, zaprimila informaciju od MUP-a Republike Hrvatske da će se…
Unsko-Sanski kantonKultura

Kladuško ljeto 2023

1 Minute čitanja
“Kladuško ljeto 2023” počinje u subotu, 15. jula i trajaće do 5. augusta kada će manifestaciju zaključiti Krajiški teferič. Obuhvatit će brojne…
Unsko-Sanski kanton

Elvedin Sedić (PoMak) novi gradonačelnika Bihaća

1 Minute čitanja
PoMak je proglasio pobjedu svog kandidata za gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića. Iz ove stranke je došao i prethodni gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji…