Vijesti BiH

Novi protesti ispred zgrade OHR-a zakazani za danas

1 Minute čitanja
protesti u sarajevu

Novi protesti građana ispred OHR-a bit će održani večeras s početkom u 17:30. Na proteste je pozvala Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

– Poziv svim patriotama i domoljubima na proteste 7. 9. u 17:30 ispred OHR-a. Ili izađite i iskažite svoju volju ili šutite zauvijek – napisala je Zornik.

Ove proteste podržao je i akademik Esad Duraković koji je pisao otvorena pisma visokom predstavniku Kristijanu Šmitu (Christianu Schmidtu) da ne nameće izmjene Izbornog zakona BiH. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, na protestima krajem jula se okupilo više hiljada građana, a podržale su ga i stranke sa sjedištem u Sarajevu, a oko današnjih protesta stranke nisu iznosile zvaničan stav.

U proteklom periodu visoki predstavnik Kristijan Šmit pozivao je na razgovore predstavnike političkih stranaka, kako bi se ustanovilo da li je došlo do pomaka oko eventualnog dogovora.

avaz

Vezane objave
Vijesti BiH

Gradiška-Na ulazu u BiH kolona 2,5 km, čeka se satima

1 Minute čitanja
Na Graničnom prelazu Bosanska Gradiška formirala se duga kolona automobila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Prema navodima čitatelja, riječ je o…
Vijesti BiH

Poljoprivrednici odblokirali granični prijelaz u Orašju

1 Minute čitanja
Poljoprivrednici iz Posavskog kantona odlučili su u predvečerje 8. septembra okončali protestni skup nakon cjelodnevne blokade u kojoj su držali Granični prijelaz…
Vijesti BiH

UIO BiH oduzela brendiranu odjeću u iznosu većem od 200.000 KM

1 Minute čitanja
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi GP Bosanska Gradiška privremeno su oduzeli veću količinu neprijavljenog brendiranog tekstila u iznosu…