Vijesti BiH

Novi protesti ispred zgrade OHR-a zakazani za danas

1 Minute čitanja
protesti u sarajevu

Novi protesti građana ispred OHR-a bit će održani večeras s početkom u 17:30. Na proteste je pozvala Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

– Poziv svim patriotama i domoljubima na proteste 7. 9. u 17:30 ispred OHR-a. Ili izađite i iskažite svoju volju ili šutite zauvijek – napisala je Zornik.

Ove proteste podržao je i akademik Esad Duraković koji je pisao otvorena pisma visokom predstavniku Kristijanu Šmitu (Christianu Schmidtu) da ne nameće izmjene Izbornog zakona BiH. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, na protestima krajem jula se okupilo više hiljada građana, a podržale su ga i stranke sa sjedištem u Sarajevu, a oko današnjih protesta stranke nisu iznosile zvaničan stav.

U proteklom periodu visoki predstavnik Kristijan Šmit pozivao je na razgovore predstavnike političkih stranaka, kako bi se ustanovilo da li je došlo do pomaka oko eventualnog dogovora.

avaz

Vezane objave
Vijesti BiH

Danas zatvoren granični prelaz Gradina

1 Minute čitanja
Na nekoliko graničnih prelaza, jutros su uočena duga zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Kako BIHAMK navodi, radi se o prelazima…
Vijesti BiH

Velike gužve na granicama, na ovim graničnim prijelazima se najviše čeka

1 Minute čitanja
Duga su zadržavanja u oba smjera na graničnim prijelazima Gradina i GP Bosanska Gradiška, dok je na graničnim prijelazima: GP Izačić, GP…
Vijesti BiH

Očekivani "haos" na graničnim prijelazima

1 Minute čitanja
Na graničnim prijelazima duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na prijelazu Bosanska Gradiška/Stara Gradiška automobili na ulazu…