Vijesti BiH

Novi protesti ispred zgrade OHR-a zakazani za danas

1 Minute čitanja
protesti u sarajevu

Novi protesti građana ispred OHR-a bit će održani večeras s početkom u 17:30. Na proteste je pozvala Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

– Poziv svim patriotama i domoljubima na proteste 7. 9. u 17:30 ispred OHR-a. Ili izađite i iskažite svoju volju ili šutite zauvijek – napisala je Zornik.

Ove proteste podržao je i akademik Esad Duraković koji je pisao otvorena pisma visokom predstavniku Kristijanu Šmitu (Christianu Schmidtu) da ne nameće izmjene Izbornog zakona BiH. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, na protestima krajem jula se okupilo više hiljada građana, a podržale su ga i stranke sa sjedištem u Sarajevu, a oko današnjih protesta stranke nisu iznosile zvaničan stav.

U proteklom periodu visoki predstavnik Kristijan Šmit pozivao je na razgovore predstavnike političkih stranaka, kako bi se ustanovilo da li je došlo do pomaka oko eventualnog dogovora.

avaz

Vezane objave
Vijesti BiH

Na ovim graničnim prijelazima je danas pojačan promet vozila

1 Minute čitanja
Na graničnim prelazima Gp Maljevac Velika Kladuša i GP Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine….
Vijesti BiH

Haos na graničnom prelazu!

1 Minute čitanja
Zbog niske temperature upozoravamo na mjestimičnu poledicu na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, javljaju iz BIHAMK-a….
Vijesti BiH

Građani na udaru: Cijene sve veće,gramaža sve manja...

1 Minute čitanja
Dok su cijene sve veće, posebice hrane i osnovnih namirnica, gramaža proizvoda se smanjuje. Primijetili su to i građani već odavno, dok…