SvijetPolitika

Nova runda pregovora Rusije i Ukrajine u ponedjeljak

1 Minute čitanja
rusija i ukrajina pregovori

naša stranka usk kandidati

Rusija i Ukrajina održat će u ponedjeljak, 7. marta, treći krug razgovora o prekidu sukoba, saopćio je to ukrajinski pregovarač Davyd Arakhamija na Facebooku.

Riječ je inače o poslaniku vladajuće partije u Ukrajini koji je javnosti prepoznatljiv po tome što je do sada na pregovorima nosio kačket.

On nije iznio detalje o nadolazećim pregovorima, ali je potvrdio da su dogovoreni.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Arakhami je inače u Ukrajini poznat pod imenom David Braun s obzirom na to da mu je to umjetničko ime kao DJ-u. Osim što je državni parlamentarac, on radi i u Ministarstvu odbrane Ukrajine.

Izvor blizak predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom rekao je da je Kijev predložio da se treći krug razgovora održi 7. marta i da se čeka da Rusija to potvrdi, javila je internet stranica “Ukrajinska istina”.

Do sada su delegacije pregovarale dva puta međutim bezuspješno s obzirom na to da se invazija nastavila, a Putin je poručio Ukrajincima da će im izbrisati državnost.

klix

Vezane objave
Svijet

Ukrajina i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO

1 Minute čitanja
Ukrajina je i zvanično podnijela zahtjev za članstvo u NATO savez, o čemu je izvijestio ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) na društvenim…
Politika

Dodik ponovo prijeti: Ako ne bude ustavna BiH, onda neće biti nijedna, RS ima sve elemente države

1 Minute čitanja
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sinoć je ponovo nastavio sa žestokom secionističkom i antievropskom retorikom. Dodik je tako EU nazvao velikom prevarom…
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…