SvijetPolitika

Nova runda pregovora Rusije i Ukrajine u ponedjeljak

1 Minute čitanja
rusija i ukrajina pregovori

Rusija i Ukrajina održat će u ponedjeljak, 7. marta, treći krug razgovora o prekidu sukoba, saopćio je to ukrajinski pregovarač Davyd Arakhamija na Facebooku.

Riječ je inače o poslaniku vladajuće partije u Ukrajini koji je javnosti prepoznatljiv po tome što je do sada na pregovorima nosio kačket.

On nije iznio detalje o nadolazećim pregovorima, ali je potvrdio da su dogovoreni.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Arakhami je inače u Ukrajini poznat pod imenom David Braun s obzirom na to da mu je to umjetničko ime kao DJ-u. Osim što je državni parlamentarac, on radi i u Ministarstvu odbrane Ukrajine.

Izvor blizak predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom rekao je da je Kijev predložio da se treći krug razgovora održi 7. marta i da se čeka da Rusija to potvrdi, javila je internet stranica “Ukrajinska istina”.

Do sada su delegacije pregovarale dva puta međutim bezuspješno s obzirom na to da se invazija nastavila, a Putin je poručio Ukrajincima da će im izbrisati državnost.

klix

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…