SvijetPolitika

Nova runda pregovora Rusije i Ukrajine u ponedjeljak

1 Minute čitanja
rusija i ukrajina pregovori

Rusija i Ukrajina održat će u ponedjeljak, 7. marta, treći krug razgovora o prekidu sukoba, saopćio je to ukrajinski pregovarač Davyd Arakhamija na Facebooku.

Riječ je inače o poslaniku vladajuće partije u Ukrajini koji je javnosti prepoznatljiv po tome što je do sada na pregovorima nosio kačket.

On nije iznio detalje o nadolazećim pregovorima, ali je potvrdio da su dogovoreni.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Arakhami je inače u Ukrajini poznat pod imenom David Braun s obzirom na to da mu je to umjetničko ime kao DJ-u. Osim što je državni parlamentarac, on radi i u Ministarstvu odbrane Ukrajine.

Izvor blizak predsjedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom rekao je da je Kijev predložio da se treći krug razgovora održi 7. marta i da se čeka da Rusija to potvrdi, javila je internet stranica “Ukrajinska istina”.

Do sada su delegacije pregovarale dva puta međutim bezuspješno s obzirom na to da se invazija nastavila, a Putin je poručio Ukrajincima da će im izbrisati državnost.

klix

Vezane objave
Politika

Nepotizam značenje

7 Minute čitanja
Nepotizam je pojam koji se često koristi na radnom mjestu i u političkoj sferi za opisivanje prakse davanja prednosti članovima porodice ili…
Svijet

Švicarci Hrvatima ponovno ograničavaju broj radnih dozvola

1 Minute čitanja
Budući da je 2022. godine broj radnika koji su iz Hrvatske došli u Švicarsku naglo porastao, Savezno vijeće odlučilo je primijeniti zaštitnu…
Unsko-Sanski kantonPolitika

NiP i POMAK formiraju zajednički blok

1 Minute čitanja
Narod i pravda (NiP) nastavljaju saradnju sa Pokretom za modernu i aktivnu Krajinu (POMAK) obznanio je na svom Facebook profilu lider NiP-a…