Regija

Nevrijeme izazvalo velike štete u Hrvatskoj(video)

1 Minute čitanja
hrvatska nevrijeme

Nevrijeme praćeno snažnom tučom, koje je pogodilo Hrvatsko zagorje, odnosno područje gradova Oroslavja i Klanjca te općina Kumrovec i Zagorska Sela, uzrokovalo je golemu štetu na usjevima i vinogradima.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek izjavio je za Hinu kako je nepogoda koja je zadesila njegov grad užasna i da je punih pet minuta padala tuča veličine oraha do lješnjaka.

“Šteta na usjevima i vinogradima je sigurno 100-postotna i nemam riječi kojima bih ovo opisao. Prave razmjere štete vidjet ćemo ujutro”, rekao je Brlek.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naglasio je da još uvijek nema potpune informacije, ali da su najvjerojatnije stradali i automobili. Ima dojava i da je poplavljen određeni broj podruma na području Klanjca.

Prema informacijama iz Županijskog centra 112, na području općine Zagorska Sela također je padala tuča veličine lješnjaka do oraha, ali zasad nema dojava o štetama na objektima. Nevrijeme je zahvatilo i Veliko Trgovišće, Stubičke Toplice te Oroslavje.

Gradonačelnik tog grada Viktor Šimunić u obilasku je terena. Potvrdio je za Hinu da je tuča padala oko 10 minuta i da se cijeli grad bijeli. Osobno je kontaktirao određeni broj poljoprivrednika koji kažu da su im usjevi uništeni, no prava procjena znat će se tijekom idućih dana.

YouTube video

bhrt

Vezane objave
Regija

Prohodnost cesta HAK i BIHAMK 24.9.2023

10 Minute čitanja
HAK Izvještaj ažurirano 24.9.2023. 13:59 Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: Samo za osobna vozila otvoreni su: Zabrana je prometa za…
Regija

Spriječen pokušaj nezakonitog prijenosa gotovine preko granice

1 Minute čitanja
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Slavonski Brod spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 38.000…
Regija

Izvještaj o stanju na cestama i graničnim prijelazima

3 Minute čitanja
Izvještaj HAK 3.8.2023. 17:58 Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocestama u smjeru mora i unutrašnjosti, cestama u priobalju, povremeno…