Svijet

Netflix omogućio besplatno gledanje filma o Ukrajini

1 Minute čitanja
netflix film o ukrajini

naša stranka usk kandidati

Ovaj film o Ukrajini svi bi trebali vidjeti

NETFLIX je u znak podrške ukrajinskom narodu na YouTubeu objavio svoj dokumentarac Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom, kako bi ga svi mogli besplatno pogledati.

Winter on Fire debitirao je na Netflixu 2015. godine te su ga kritičari jako hvalili. Nominiran je za Oscar i Emmy, a osvojio je nagradu za najbolji dokumentarac na Toronto International Film Festivalu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Taj uvid u ukrajinsku politiku i spremnost ljudi da se bore za svoja uvjerenja ponovno je aktualan nakon ruske invazije na tu zemlju. YouTubeova statistika pokazuje da je 98-minutni dokumentarac imao više od 250.000 pregleda u manje od 24 sata nakon što ga je Netflix objavio tamo.

Dokumentarac traje 98 minuta, a režirao ga je Evgenij Afineevskij. U suradnji s Netflixom, film su producirali Ukrajina, Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Film prikazuje kako se u 93 dana građanska pobuna poznata kao  Majdanska revolucija pretvorila u seriju nasilja i destrukcije. Prosvjed je bio usmjeren protiv vlade predsjednika Viktora Janukoviča, koji je odbijao potpisati sporazum o političkom pridruživanju i slobodnoj trgovini s Europskom unijom. Umjesto toga povezao se s Rusijom i Euroazijskom gospodarskom unijom, usprkos tome što je ukrajinska vlada bila proeuropski usmjerena. Sukob između Berkuta (specijalne policije) i prosvjednika rezultirao je s nekoliko smrtnih slučajeva.

Netflix je odlučio i da se neće pridržavati ruskog zakona koji od njega zahtijeva emitiranje 20 medijskih kanala koje financira država zbog zabrinutosti da će se njegova platforma koristiti za širenje dezinformacija.

Vezane objave
Svijet

Pogledajte snimak "spašavanja Zemlje": NASA zabila letjelicu u asteroid, čovječanstvo ušlo u novo doba

1 Minute čitanja
NASA je kasno sinoć uspješno zabila letjelicu DART u asteroid.  Bila je to historijska misija s obzirom na to da se radilo…
Svijet

DANAS JE PRVI DAN JESENI

2 Minute čitanja
Godišnja doba su razdoblja koju obilježavaju promjene vremena i količine dnevne svjetlosti. Na Zemlji su godišnja doba rezultat Zemljine orbite oko Sunca…
Svijet

Putin je gotov!

3 Minute čitanja
Dok budete čitali ovaj članak, on će vjerojatno biti zastario, takva je brzina napredovanja ukrajinskih oružanih snaga. Posljednja 72 sata ratovanja u…