Svijet

Netflix omogućio besplatno gledanje filma o Ukrajini

1 Minute čitanja
netflix film o ukrajini

Ovaj film o Ukrajini svi bi trebali vidjeti

NETFLIX je u znak podrške ukrajinskom narodu na YouTubeu objavio svoj dokumentarac Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom, kako bi ga svi mogli besplatno pogledati.

Winter on Fire debitirao je na Netflixu 2015. godine te su ga kritičari jako hvalili. Nominiran je za Oscar i Emmy, a osvojio je nagradu za najbolji dokumentarac na Toronto International Film Festivalu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Taj uvid u ukrajinsku politiku i spremnost ljudi da se bore za svoja uvjerenja ponovno je aktualan nakon ruske invazije na tu zemlju. YouTubeova statistika pokazuje da je 98-minutni dokumentarac imao više od 250.000 pregleda u manje od 24 sata nakon što ga je Netflix objavio tamo.

Dokumentarac traje 98 minuta, a režirao ga je Evgenij Afineevskij. U suradnji s Netflixom, film su producirali Ukrajina, Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Film prikazuje kako se u 93 dana građanska pobuna poznata kao  Majdanska revolucija pretvorila u seriju nasilja i destrukcije. Prosvjed je bio usmjeren protiv vlade predsjednika Viktora Janukoviča, koji je odbijao potpisati sporazum o političkom pridruživanju i slobodnoj trgovini s Europskom unijom. Umjesto toga povezao se s Rusijom i Euroazijskom gospodarskom unijom, usprkos tome što je ukrajinska vlada bila proeuropski usmjerena. Sukob između Berkuta (specijalne policije) i prosvjednika rezultirao je s nekoliko smrtnih slučajeva.

Netflix je odlučio i da se neće pridržavati ruskog zakona koji od njega zahtijeva emitiranje 20 medijskih kanala koje financira država zbog zabrinutosti da će se njegova platforma koristiti za širenje dezinformacija.

Vezane objave
Svijet

Japan izgubio prvo mjesto na rangiranju najmoćnijih pasoša u svijetu

4 Minute čitanja
Prema najnovijem izvještaju Henley rangiranja najmoćnijih pasoša u svijetu, Japan je izgubio svoju poziciju na vrhu liste. Nakon dugogodišnjeg vladanja kao vodeći,…
Svijet

Tim iz BiH spasio muškarca ispod ruševina u Hatayu

1 Minute čitanja
Spasilački timovi s područja Bosne i Hercegovine nastavljaju uspješno izvlačiti preživjele nakon zemljotresa na jugu Turkiye, a danas su, šest dana od…
Svijet

Bh. državljanin stradao u zemljotresu!

1 Minute čitanja
Državljanin BiH Angel Peševski stradao je pod ruševinama u turskom gradu Malatiji, a tijelo je pronađeno danas.  Podsjećamo, Peševski se nalazio ispod…